Budi dio naše mreže

Izložba „Euharistija, moja cesta prema nebu“ i čašćenje relikvije bl. Karla Acutisa bit će u crkvi sv. Šime u Zadru od četvrtka 27. lipnja do nedjelje 7. srpnja.

/ mdj/ IKA

Čašćenje relikvije započinje misnim slavljem u četvrtak 27. lipnja u 20 sati u Svetištu sv. Šime, koje će predvoditi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić. Nakon mise će biti euharistijsko klanjanje do 23:30.

Mons. Zgrablić će ujedno svečano otvoriti Izložbu. Izložba se može razgledati svakog dana od 28. lipnja do 7. srpnja od 8 do 12 sati i od 16 do 20 sati.

Misu i klanjanje u petak 28. lipnja, s početkom u 20 sati, predvodi provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima u Zadru fra Tomislav Šanko. Govorit će o temi „Stojeći pred Euharistijskim Isusom postajemo sveti“.

U subotu 29. lipnja u 20 sati predvoditelj duhovnog programa je studentski kapelan u Zadru don Ivan Šibalić, koji će govoriti o temi „Krunica je najkraće stepenište po kojem uzlazimo na nebo“.

Od četvrtka 4. srpnja do subote 6. srpnja duhovni program u crkvi sv. Šime počinje također u 20 sati, a predvode ga župnik zadarske Župe Uznesenja BDM na Belafuži don Zvonimir Mikulić, župnik zadarske Župe bl. Alojzija Stepinca na Bilom brigu don Mario Akrap,  i župnik zadarske Župe sv. Ante Padovanskog na Smiljevcu don Tomislav Dubinko, koji će govoriti o temi „Život je uistinu lijep, samo ako se uspije staviti Boga na prvo mjesto“.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja