Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bl-karlo-acutis

Majka bl. Karla Acutisa: Tajna moga sina

U povodu izlaska knjige "Tajna mog sina" (Il segreto di mio figlio) Antonije Salzano 12. listopada, Aleteia je objavila intervju s njom u kojem je svjedočila o „izvanrednom, običnom životu“ svog sina Karla, koji je imao neizmjernu ljubav prema Isusu u Euharistiji.

Izložba o euharistijskim čudima postavljena u Bazilici Srca Isusova u Zagrebu

Na drugu obljetnicu beatifikacije bl. Karla Acutisa, koji je blaženim proglašen u Asizu 10. listopada 2020., njegova Izložba o euharistijskim čudima postavljena je u dvorani uz Baziliku Srca Isusova u Zagrebu. Ovo je već četvrta župa u Zagrebu koja ugošćuje ovu izložbu, a do sada je izložba već bila u 17 župa po Hrvatskoj.

Primijeni Karlov recept za svetost

Stoga, budi hrabar. Odvaži se i kreni Karlovim putem. Kreni onom stazom koju ti on pokazuje, a to je staza jednostavne i ponizne ljubavi prema svemu što nam Gospodin daruje. To je staza kojom svakodnevno koračaš, to je staza tvog života i tvog poslanja. Nemoj dozvoliti da te svijet uvjeri u nešto drugačije. Pokreni se i budi Karlo svoga vremena, svoga naroda, svoga kvarta, svoje župe i svoje obitelji.

Bl. Karlo Acutis – jednostavan mladić koji je gorio za Krista

U povodu sutrašnjeg spomendana bl. Karla Acutisa emisija 'Argumenti' u utorak, 11. listopada bavila se temom može li bl. Karlo Acutis, koji je imao profil na Facebooku i igrao PlayStation, biti uzor današnjoj djeci i mladima? Urednik emisije bio je Branimir Gubić.

Izložba o euharistijskim čudima koju je osmislio bl. Karlo Acutis dostupna na internetu

Izložba o euharistijskim čudima koju je još kao dvanaestogodišnjak zamislio, a u svojoj četrnaestoj godini ostvario mladić, sada blaženi Karlo Acutis iz Milana, započela je svoj hod po hrvatskim župama. Prvo postavljanje i otvorenje izložbe u Hrvatskoj bilo je u župi sv. Mihaela u Gračanima 30. travnja 2022. i od tada je izložba obišla već 12 hrvatskih župa uključujući i Ludbreg gdje je bila postavljena tijekom proslave Svete Nedilje od 24. kolovoza do 4. rujna.

Posjetite izložbu "Euharistijska čuda diljem svijeta" u Ludbregu

"Euharistijska čuda diljem svijeta" naziv je međunarodne izložbe bl. Karla Acutisa, prvog milenijalca proglašenog blaženim. U Aktualnom HKR-a u srijedu 31. kolovoza inicijatorica ove izložbe je Marija Boras govorila je o tome kako je došlo do ove izložbe i gdje se sve može pogledati.

Otvorena "Euharistijska čuda diljem svijeta" u Ludbregu

"Euharistijska čuda diljem svijeta" naziv je međunarodne izložbe bl. Karla Acutisa, prvog milenijalca proglašenog blaženim, a koja je postavljena i otvorena u nedjelju, 28. kolovoza u Ludbregu, u sklopu ovogodišnjih Dana ludbreške Svete nedjelje.

Međunarodna izložba "Euharistijska čuda diljem svijeta" koju je osmislio blaženi Karlo Acutis

U Lupoglavu će biti postavljena međunarodna izložba "Euharistijska čuda diljem svijeta" koju je osmislio i izradio blaženi Karlo Acutis, prvi blaženik 'milenijalac'. Postav će biti otvoren u župnoj crkvi blaženog Augustina Kažotića. Otvorenje će biti upriličeno u nedjelju, 31. srpnja, u 18 sati, u sklopu programa za početak trodnevne priprave za blagdan blaženog Augustina Kažotića. Izložbu će se moći pogledati svaki dan trodnevnice te na sam župni blagdan blaženog Augustina Kažotića u Lupoglavu 3. kolovoza.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja