Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zadarska-nadbiskupija

Očitovanje župnika don Anđelka Buljata o slučaju u Benkovcu

Glede slučaja o mogućoj podjeli sakramenta svete pričesti djetetu iz spektra autizma u Benkovcu, Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog netočnih informacija u javnosti i demantira navode objavljene u nekim medijima jer ne odgovaraju činjeničnoj situaciji koja se dogodila u susretu između roditelja dotičnog djeteta i benkovačkog župnika don Anđelka Buljata.

Bdjenje mladih Zadarske nadbiskupije ususret biskupskom ređenju

Susret mladih Zadarske nadbiskupije okupljenih na molitvenom bdjenju u katedrali sv. Stošije održan je u četvrtak 23. lipnja ususret biskupskom ređenju. Prigodne nagovore održali su don Ivan Šibalić, studentski kapelan u Zadru, zadarski nadbiskup Želimir Puljić i imenovani zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Blagoslov kipa nadbiskupa Prenđe

Kip zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe, postavljen na novouređenom trgu koji u Zemuniku Gornjem, rodnom mjestu nadbiskupa Prenđe, nosi njegovo ime, u subotu je blagoslovio rektor Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević u Zadru don Ante Dražina.

Otvara se Laudato TV centar u Zadru – "Naša konačna želja je ući u svaki hrvatski dom"

"Idemo s Božjom pomoću dalje. Oslanjajući se upravo na Božju providnost. Majka Angelica, utemeljiteljica najveće katoličke televizijske mreže u svijetu, EWTN-a, koja dopire do milijardu ljudi, često je znala reći: 'Nije bitno što smo i koliko napravili, nego je važno kako smo to učinili'. Tako i naša mala televizija velikog srca, oslanja se na Božju providnost, vjerujući, tako je od samih početaka, da će Bog providjeti i da ćemo mi polako putem malih koraka, doći do cilja", poručila je direktorica Ksenija Abramović.

Saznajte više o povijesti benediktinki sv. Marije u Zadru, najstarijoj redovničkoj zajednici u Hrvatskoj

Benediktinke sv. Marije najstarija su redovnička zajednica u Hrvatskoj i druga najstarija ženska benediktinska zajednica u svijetu. Časna majka Anastazija i opatica zadarskog Samostana sv. Marije i zadarska koludrica s. Klara Begić predstavile su povijest zajednice te Samostana i crkve sv. Marije na simpoziju „Vrijeme, prostor i duhovnost: Benediktinsko monaštvo i njegovo nasljeđe“.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja