Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zadarska-nadbiskupija

Hodočašća i zavjetni dani u Svetištu sv. Šime u Zadru

Počinju organizirana hodočašća vjernika iz župa Zadarske nadbiskupije u Svetište sv. Šime u Zadru – tim povodom, čuvar Svetišta sv. Šime don Damir Šehić, objavio je kalendar s rasporedom svih hodočašća, zavjetnih dana i duhovnih obnova za 2024. godinu.

Zadarska Crkva posebnu brigu posvetit će obitelji

"Obitelj je važna institucija i temelj društva i Crkve, ali i osnovna stanica u razvoju pojedinca kojoj treba podrška sa svih razina", naglasio je zadarski nadbiskup Milan Zgrablić u govoru članovima nadbiskupijskog Povjerenstva za pastoral s obiteljima.

Objavljena okružnica Zadarske nadbiskupije povodom 3. Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba

Zadarska nadbiskupija poslala je okružnicu svim župnicima i redovničkim zajednicama u mjesnoj Crkvi, potaknuvši ih na obilježavanje Trećeg svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba u nedjelju, 23. srpnja. Okružnicu potpisuju don Valter Kotlar, predstojnik Povjerenstva za bolnički pastoral i osobe starije životne dobi i don Žarko Relota, predstojnik Povjerenstva za pastoral s obiteljima Zadarske nadbiskupije.

MLADA MISA DON MLADENA PROTIĆA Prvo svećeničko zvanje iz Sukošana nakon 60 godina

Don Mladen Protić, svećenik Zadarske nadbiskupije, proslavio je mladu misu u svojoj rodnoj župi sv. Kasijana u Sukošanu, u nedjelju, 18. lipnja. Don Mladen, inače prvo svećeničko zvanje iz Sukošana nakon 60 godina, predvodio je mladu misu pokraj zavjetne sukošanske crkve Gospe od Milosti (1650.), za vanjskim oltarom u novouređenom parku za održavanje većih liturgijskih slavlja u Sukošanu.

„Moli i radi“ s benediktinkama

Eksperiment „Moli i radi“ u organizaciji Magisa održat će se od 19. do 21. svibnja, u Zadru, a namijenjen je djevojkama koje žele iskusiti život u zajedništvu sa sestrama benediktinkama prateći njihov dnevni raspored u kojem se izmjenjuju rad i molitva.

Očitovanje župnika don Anđelka Buljata o slučaju u Benkovcu

Glede slučaja o mogućoj podjeli sakramenta svete pričesti djetetu iz spektra autizma u Benkovcu, Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog netočnih informacija u javnosti i demantira navode objavljene u nekim medijima jer ne odgovaraju činjeničnoj situaciji koja se dogodila u susretu između roditelja dotičnog djeteta i benkovačkog župnika don Anđelka Buljata.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja