Budi dio naše mreže

"Dopustiš li ovom svjetlu da prodre u tvoje srce, možeš si tada zamisliti da si sasvim i potpuno voljen, da ljubav sve u tebi čini vrijednim ljubavi. To je konačna Božja ljubav koja ti dolazi ususret. Plamen simbolizira ono duhovno, ono što se uzdiže prema nebu. Goruća svijeća slika je naše molitve", neke su od misli mons. Korena.

/ hjb

Obred blagoslova i paljenja prve adventske svijeće na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića 27. studenoga predvodio je kanonik Prvostolnoga kaptola zagrebačkog mons. Zlatko Koren, u nazočnosti zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića.

U svom je obraćanju naglasio da nas došašće vodi Božiću. “Tu su naše zornice, tu je obazrivost prema potrebnima, tu progovara naša baština kroz stih, notu i pjev, tu se susreću Bog i čovjek, tu je Majka i Dijete”, rekao je mons. Koren i nastavio: “A dijete ovisi o pomoći svoje majke i svoga oca. Ono kuša ljubav, naklonost i nježnost. Djeca se znaju diviti, ona su otvorena za novo. Djeca su razlog radosti, nadahnuće pjesmi. Bog je postao djetetom kako bi čovjek ponovno imao razloga radovati se i pjevati i kako bi radost postala put k Bogu.”

Na kraju je podsjetio i na riječi nadbiskupa i kardinala Josipa Bozanića: “Kao što čitavo došašće čezne za Božićem, tako i čovjek današnjice čezne za Emanuelom – Bogom s nama; čezne za životom satkanim od zajedništva Božje i ljudske blizine, susreta, druženja, a pogotovo zdravlja duše i tijela. Došašće je i vrijeme naglašenoga karitativnog djelovanja. Pozivam sve na suradnju s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije u pomoći potrebitima, napose stradalima u potresu, starijim osobama, bolesnima, osamljenima i izbjeglicama.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja