Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mons-zlatko-koren

FOTO Okićen bor ispred zagrebačke katedrale

Uoči svetkovine Rođenja Gospodinova, u petak 22. prosinca 2023. godine okićen je bor na trgu ispred Zagrebačke katedrale. Kićenje bora uslijedilo je nakon misnoga slavlja u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca koje je predvodio zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško, u koncelebraciji s rektorom katedrale mons. Zlatkom Korenom.

Vjernik bi se trebao ispovjediti prije Uskrsa!

"U ovim danima Velikoga tjedna svećenici su u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca u Zagrebu na raspolaganju za sakramenat ispovijedi, pomirenja i pokore od jutarnjih 7 sati do navečer u 19 sati. Potrebno se dobro pripremiti, napraviti dubinski ispit savjesti i svoga života i potrebno je posvijestiti si da sigurno možemo biti bolji nego što trenutno jesmo", za Hrvatski katolički radio rekao je rektor zagrebačke katedrale mons. Zlatko Koren.

Blagoslovljen kamen temeljac za dogradnju Samostana sv. Klare u Zagrebu

U samostanskoj crkvi Samostana svete Klare Bezgrešnog Srca Marijina u Zagrebu 18. prosinca održano je svečano euharistijsko slavlje koje je slavio mons. Zlatko Koren, kanonik i rektor zagrebačke katedrale, nakon kojega je u nazočnosti svećenika, franjevaca i vjernika blagoslovio gradilište i kamen temeljac za dogradnju Samostana svete Klare.

Djeca su razlog radosti, nadahnuće pjesmi!

"Dopustiš li ovom svjetlu da prodre u tvoje srce, možeš si tada zamisliti da si sasvim i potpuno voljen, da ljubav sve u tebi čini vrijednim ljubavi. To je konačna Božja ljubav koja ti dolazi ususret. Plamen simbolizira ono duhovno, ono što se uzdiže prema nebu. Goruća svijeća slika je naše molitve", neke su od misli mons. Korena.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja