Budi dio naše mreže

Ključna riječ: advent

Imate li 2 minute i 47 sekundi za Boga?

Fr. Mirko Irenej Vlk član je Hrvatske dominikanske provincije. Na YouTube kanalu "DominikanciHR" redovito sa subraćom objavljuje duhovne nagovore u vremenu došašća. Ako danas još niste, izdvojite nepune tri minute i poslušajte što vam fr. Mirko govori na temelju današnjeg evanđelja.

S. Danijela Koprek: Djeca zajedništvom u vrtiću prenose molitvu i mir u svoje obitelji

"Svaka skupina ima svoj adventski vijenac. Nakon što se okupe oko vijenca i zapale svijeću, djeca izvlače papiriće na kojima su imena njihovih prijatelja iz vrtićke grupe. Taj dan svako dijete moli za drugo dijete i njegovu obitelj. To mi je veoma važno jer djeca se u vrtiću okupljaju kako bi to zajedništvo mogli kasnije prenijeti i u svoje obitelji. Na taj način i djeca u svom domu potiču na okupljanje i molitvu", rekla je ravnateljica s. Danijela Koprek.

Advent nisu lampice i borovi, nisu kobasice i kuhano vino. U Adventu možemo bez svega toga doživjeti istinsku radost Božića

"Advent je vrijeme iščekivanja, a kada iščekujemo nekoga onda se pobrinemo da nam je kuća uredna, a mi spremljeni i uglađeni. Kakva je naša nutrina? Jesmo li uglađeni i spremni za Kristov dolazak? Imamo 28 dana da se dovedemo u red kako bismo bili spremni, nemojmo to propustiti! Što ti je na duši, koji teret nosiš? Zašto ga ne pustiš kako bi ovaj Božić bio susret s Kristom, a čitav Advent radosno iščekivanje? Gospodin dolazi ispuniti svoje obećanje, ali bez tebe to ne može učiniti. Radosno iščekivanje može doći samo s tvoje strane, što ćeš onda učiniti?", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Djeca su razlog radosti, nadahnuće pjesmi!

"Dopustiš li ovom svjetlu da prodre u tvoje srce, možeš si tada zamisliti da si sasvim i potpuno voljen, da ljubav sve u tebi čini vrijednim ljubavi. To je konačna Božja ljubav koja ti dolazi ususret. Plamen simbolizira ono duhovno, ono što se uzdiže prema nebu. Goruća svijeća slika je naše molitve", neke su od misli mons. Korena.

HALO, VELEČASNI? Živimo li u posljednjim vremenima?

Kako ukrasiti dom za predbožićno vrijeme? Živimo li u posljednjim vremenima? Je li veganska prehrana grijeh? Kako Katolička Crkva gleda na kremiranje? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak, 26. studenoga u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" fra Roko Bedalov, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog sa Svetog Duha.

Neka nam ništa ne ukrade Advent!

Dragi iščekivatelji rođenja Gospodinova, pozivamo Vas na “Advent s franjevkama”. Želimo se duhovno pripremiti za svaku nedjelju došašća i zajedno paliti svijeće na adventskim vijencima koje sigurno mnogi od Vas imaju u svojim domovima, stoji na Facebook profilu Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije. Više detalja u nastavku teksta.

Ne zaboravimo da je advent i pokorničko vrijeme

Mnogi katolici nisu svjesni da je advent pokorničko vrijeme u kojem se pripremamo za Gospodinov dolazak na kraju vremena. Isto tako, adventsko promišljanje ne može isključiti iz uma Kristov križ, unaprijed postavljen još u Isusovu djetinjstvu.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja