Budi dio naše mreže

Ključna riječ: advent

Kako u potpunosti doživjeti advent

Advent nas treba dirnuti i duboko utjecati na življenje svakodnevice čineći nas „ljudima adventa”. Dok god osobno iskustvo bude izostajalo, naš advent neće biti potpun, stoga možemo reći da „propuštamo pola naših života.”

Br. Jakov od Križa: Je li moje srce otvoreno za prihvaćanje grešnika?

Korisnici društvenih mreža rado posjete profil karmelićanina br. Jakova Milića koji ih svojim razmišljanjima potiče na kršćanski rast. Brat Jakov od Križa inače je liječnik. Na Facebooku je promišljao o vremenu došašća i o Onome koji će dokinuti naše robovanje. Njegovo promišljanje prenosimo u cijelosti.

U svojim mislima odlučujemo se za grijeh ili protiv njega

"Svi smo pozvani mijenjati mišljenje, pa čak i najokorjelije mišljenje. Trebamo ući u svoje srce, u taj centar iz kojeg sve dolazi i postaje vidljivim, pa čak i naše misli. Moguće da će nas ta preobrazba mnogo koštati, ali sve to je radi spasavanja. Izložimo se Isusovoj intervenciji makar nam pristupio sa sjekirom", piše p. Arek Krasicki na svojim društvenim mrežama. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

POD KRIŽEM Došašće - vrijeme iščekivanja Iščekivanog

Vlč. Krunoslav Kolar, župnik Župe Rođenja Isusova na zagrebačkoj Kajzerici je u emisiji "Pod križem" Hrvatskoga katoličkog radija 29. studenog 2022. govorio je o važnosti došašća i naše pripreme za Isusov dolazak.

A gdje ćeš ti za advent? Zar ima neko posebno mjesto?

"Zar je blještavilo šarenih lampi i priča o nečemu što se dobro reklamira zamijenilo evanđeosku poruku o rođenju Sina Božjega pa se ne prestalo govoriti o pripravi za božićne blagdane? Zar je to sve vrjednije od onoga što se događa u badnjoj noći? Zar se u ime slavlja slavljenik izgurao iz cijele priče pa se više ne smije spomenuti ni u nazivu i govori se o nekom x-massu?", piše fra Zvonko Benković na svojem Facebook profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Gospodine, pomozi mi da u Došašću bdijem uza Te!

Crkva, koju su rani crkveni oci često uspoređivali s Noinom arkom, sada "sjedi" na kopnu ovog svijeta koji prolazi. Ona je lađa našega spasenja i znak je života budućega svijeta. Došašće je vrijeme koje nas ponovno poziva na iščekivanje tog života i, što je najvažnije, priprema za njega.

Ostanimo budni ovog Adventa

Isus je koristio mnoge različite primjere i prispodobe kojima je poučavao da vrijeme koje imamo nije neograničeno, da će isteći kada to najmanje očekujemo i da je tragično biti nespreman za takav kraj.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja