Budi dio naše mreže

Najpoznatiji roman o sv. Antunu Padovanskom "Čudotvorac iz Padove" književna je poslastica i topla životnu priča za sve koji žele bolje upoznati ovog omiljenog sveca, ali i za sve one koji traže svoj put ili su pogriješili i sada moraju početi ispočetka.

/ at

Uoči blagdana sv. Antuna Padovanskoga na hrvatskom jeziku je po prvi put objavljen poznati roman o ovom omiljenom svecu, naslovljen Čudotvorac iz Padove, a autor mu je Jan Dobraczyński, jedan od najpoznatijih poljskih autora i katoličkih romanopisaca, koji je srca hrvatske publike već osvojio sjajnim romanom Snaga ljubavi.

U ovom zanimljivom romanu, koji je prvo književno djelo uopće o sv. Antunu Padovanskom objavljeno na hrvatskom jeziku, Dobraczyński donosi toplu i snažnu pripovijest o životu „Sveca svega svijeta“ i njegovu duhovnom putu.

Roman Čudotvorac iz Padove, objavljen u izdanju nakladničke kuće Verbum, tako istančanim stilom govori o muškarcu plemićkoga porijekla, rođenu u veličanstvenu dvorcu, koji je imao sve što je potrebno da postigne položaj i ugled u društvu, u učenosti i – budući da je izabrao duhovni poziv – u crkvenoj hijerarhiji. Tomu se doista i posvetio i postao ugledan i učen pripadnik Reda regularnih kanonika sv. Augustina. No onda se jednoga dana taj muškarac, Fernando Bulhões, svega odrekao – svojega imena, ugode i mira – i zaputio se u bijeli svijet u jednostavnom habitu, s grubim sandalama na nogama, kao Antun, novi pripadnik male braće, sljedbenik siromaška iz Asiza, Franje.

Pripovijedajući toplu životnu priču o omiljenom svecu i najvećem čudotvorcu, Dobraczyński nam u ovoj književnoj poslastici nudi i puno više – priču o životnom traganju i odvažnosti za promjene. Stoga je ovo knjiga za sve koji žele bolje upoznati Čudotvorca iz Padove, ali i za sve one koji traže svoj put, kao i za one koji su pogriješili i sada moraju početi ispočetka.

Roman o sv. Antunu Čudotvorac iz Padove u prijevodu Jelene Vuković dostupan je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njemu možete saznati više na linku ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja