Budi dio naše mreže

Svakog četvrtka, do 8 do 18 sati, sestre Družbe Presvetog Srca Isusova u Rijeci organiziraju cjelodnevno klanjanje u kapeli Presvetog Srca Isusova na Pomeriju.

/ mp

U duhovnom životu sestara Presvetog Srca Isusova pridaje se važnost intenzivnom sakramentalnom životu u čijem je središtu euharistija. Euharistija je najveći dar ljubavi Božjega Srca cijeloj Crkvi i, kao što je u središtu svakog kršćanskog života, tako je na povlaštenom mjestu u duhovnosti Sestara Presvetog Srca Isusova. Uz štovanje otajstva Presvetog Srca usko su vezane euharistijske pobožnosti, donosi mrežna stranica Družbe.

Karizma Družbe sestara Presvetog Srca Isusova je karizma njihove utemeljiteljice službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić. U imenu Družbe iščitava se njezin duh i identitet. Sestre Presvetog Srca Isusova su pozvane ljubavlju Kristova Srca ljubiti Boga i bližnjega te svojim predanjem, molitvom i apostolskom djelatnošću u duhu naknade i zadovoljštine pridonositi rastu kraljevstva Božjega na zemlji i spasenju svih ljudi (usp. Konstitucije II/6).

Družba sestara Presvetog Srca Isusova je aktivna apostolska redovnička zajednica karitativnog usmjerenja. Prema karizmi Utemeljiteljice sestre Presvetog Srca Isusova pozvane su od kontemplacije na akciju i obrnuto. Utemeljiteljica je u svom životu i u svom vremenu ostvarila zahtjeve Evanđelja, a kontemplacija i apostolat su joj bile nedjeljive stvarnosti, čime je ona uzor svakoj svojoj sljedbenici.

Život Majke Utemeljiteljice bio je sav prožet euharistijom u kojoj je ona pronašla izvor, snagu i dušu svog apostolata. Sveta misa je bila vrhunac njezine molitve. U misi ona je gledala plamen ljubavi Božjega Srca. U euharistiji se događao njezin susret s Presvetim Srcem Isusovim.

I sestre u svakodnevnom euharistijskom slavlju sjedinjuju svoje srce s euharistijskim Isusom te nastavljaju život poput produžene svete mise u dnevnoj adoraciji moleći i prinoseći svako svoje djelo za spasenje svih ljudi. Molitva adoracije i zadovoljštine prema Konstitucijama poseban je element duhovnosti Sestara Presvetog Srca Isusova. Po molitvi adoracije pred Svetootajstvom, sestre su pozvane biti sudionice u Kristovoj muci i odgovoriti na poziv Isusov iz maslinskog vrta: “Bdijte i molite da ne padnete u napast” (Mt 26, 41). Doista, Isus je onaj koji je jedini mogao dati zadovoljštinu Ocu nebeskom za grijehe cijeloga svijeta. Utemeljiteljica je preporučila svakoj svojoj sljedbenici: “Zaustavi se pred tabernakulom, divi se Isusu i njegovoj velikoj ljubavi što je ostao s nama po prisutnosti u Presvetom Oltarskom Sakramentu i tu slušaj što Isus govori tvom srcu po svojoj neizmjernoj dobroti.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja