Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sluzbenica-bozja-marija-krucifiksa-kozulic

Sestre Presvetog Srca Isusova iz Rijeke u cjelodnevnom euharistijskom klanjanju

Svakoga četvrtka u razdoblju od 8 do 18 sati duhovne kćeri službenice Božje Majke Marije Krucifikse organiziraju cjelodnevno euharistijsko klanjanje na Pomeriju, no već su ranije ove godine, u vrijeme pojave koronavirusa prikazivali u molitvi pred Svetootajstvom za sav naš narod, cijelu Crkvu i cijeli svijet da nam svima svemogući Bog pomogne i otkloni kušnju bolesti koronovirusa te otvori nam svima više srca za potrebe bližnjih. Donosimo intervju sa sestrom Dobroslavom Mlakić, vrhovnom predstavnicom družbe.

Spomen na Božju službenicu Mariju Krucifiksu Kozulić - Riječku Majku

Slavimo spomen na Božju službenicu Mariju Krucifiksu Kozulić koja je sav svoj život posvetila odgoju i obrazovanju siromašne djece i mladeži. Osnivateljica je i graditeljica karitativno-socijalnih ustanova u Rijeci i utemeljiteljica autohtone hrvatske redovničke zajednice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova. Ona potječe iz bogate i vjerničke, lošinjske, brodovlasničke obitelji Kozulića koji su se sredinom 19. stoljeća iz Lošinja preselili u Rijeku.

Identificirani posmrtni ostaci službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić

"Zahvaljujući riječkom i splitskom stručnom timu, u Americi se došlo do konačnih i sigurnih rezultata. Ako Bog da, sad ćemo nastaviti dalje raditi na tome da te zemne ostatke pohranimo i postavimo na jedno dostojno mjesto kod naše kapele u Pomeriju 17 u Rijeci", rekla je u srpnju postulatorica kauze s. Dobroslava Mlakić za Hrvatski katolički radio.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja