Budi dio naše mreže

Arka Korablja organizira humanitarni koncert "Budi srce Arke - Jer srce daje život" koji će se održati 22. siječnja u 19 sati u Tvornici Kulture. Pomozimo zajednici i sudjelujmo u stvaranju društva u kojem je svaka osoba lijepa upravo takva kakva jest.

/ at

U HKR-ovoj emisiji “Na valovima dobrote” u utorak 14. siječnja gostovao je Miron Perić, voditelj zajednice Arka Korablja koji je rekao više o samoj zajednici te pozvao na humanitarni koncert.

Arka Korablja zajednica je osnovana kako bi se osobama s intelektualnim teškoćama omogućilo ravnopravan život u ravnopravnom društvu. Njihova misija je, kako navode na svojoj facebook stranici, omogućiti osobama s intelektualnim teškoćama da doprinose preobrazbi društva i, u skladu s njihovim potrebama, stvarati okruženje – zajednicu koja, povezujući različitosti, doprinosi izgradnji povjerenja i društva kojem svatko pripada. Zajednica djeluje deset godina kao dio međunarodne organizacije L’Arche Internationale, mreže zajednica Arka koje već 50 godina djeluju u više od 40 zemalja u svijetu. Iz Arke ističu nastojanje da se ranjivost ljudske osobe prepozna kao dar, a ne samo kao problem kojeg treba riješiti. Zbog toga ciljem provode različite aktivnosti poput suradnje s mladima, fakultetima, vjerskim zajednicama i različitim institucijama, te izvedbe edukativnih radionica u osnovnim školama i sl. U timu koji provodi radionicu također je i dječja književnica Željka Horvat Vukelja koja ima dugogodišnje iskustvo održavanja radionica s djecom u školama diljem Hrvatske, a Arka je objavila i edukativnu slikovnicu Priča o Vedranu autorice Cile Baričević i ilustratorice Slavenke Milinović.

Stvaranje društva u kojem je svaka osoba lijepa upravo takva kakva jest.

“Danas zajednica u Zagrebu djeluje kao dnevni centar. Osobe dolaze svakodnevno i sudjeluju u našim aktivnostima. Provodimo svakodnevne radionice gdje osobe s intelektualnim teškoćama mogu same raditi i izrađivati, primjerice nakit, ili crtati, odnosno izrađivati umjetnička djela. Primamo i narudžbe ako bi tko želio da im se izrade pozivnice ili zahvalnice za vjenčanje. Imamo također i aktivnosti za djecu, preko radionica koje organiziramo u osnovnim školama gdje educiramo djecu toleranciji. U izvođenju tih radionica nezamjenjivi partneri su nam upravo osobe s intelektualnim teškoćama koje prenose djeci što rade. Oni su zbog toga radosni i to je konkretni pokazatelj zajedništva u kojem živimo i radimo, a djeca izrazito odlično reagiraju te ističu negativan stav prema nepravdi i izrugivanju”, rekao je Perić te istaknuo zahvalnost i važnost volontera u zajednici. Pozvao je sve ljude dobre volje koji žele pomoći i unijeti radost drugima, te žele sudjelovati u kreiranju društva u kojem je svaka osoba lijepa upravo takva kakva jest, da se jave na službenu mail adresu zajednice: udruga.korablja@gmail.com ili pogledaju detalje volontiranja na službenoj mrežnoj stranici gdje se može ispuniti i obrazac za volontiranjem.

“Imamo sada projekt za volontera te tražimo jednu mladu osobu između 18 i 30 godina koja bi se pridružila našoj zajednici. Kroz taj projekt osigurali smo smještaj, hranu i džeparac za volontera, poželjno je da bude iz Hrvatske ili BiH”, naveo je Perić. Radi se o projektu Europske komisije inicijative Europskih snaga solidarnosti koji podupire solidarne aktivnosti unutar lokalne zajednice te je Arka jedan od partnera na projektu. Perić ističe kako je to prilika mladim ljudima da pomognu u stvaranju solidarnoga društva, ali i da rastu na jednoj osobnoj, profesionalnoj i duhovnoj razini.

U sklopu svog djelovanja Arka je organizirala humanitarni koncert “Budi srce Arke – Jer srce daje život” koji će se održati 22. siječnja u Tvornici Kulture – Mali Pogon u 19 sati. Karte se mogu kupiti u Tvornici Kulture, u prostorijama Arke u Kanarinskoj 4 ili online uplatom na račun Arke. Više o događaju i cijeni karata možete vidjeti ovdje.

Na koncertu će nastupati: Duhovni kutak, Hanna Pölhe, Sestre Halužan, Amorose, Breza Bernardić Paić, Ekipa iz Arke i gost večeri Jana Rogoz.

Foto: Facebook Arka Korablja

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja