Budi dio naše mreže

Udruga Korablja Arka pokrenula je njihovu dosad najveću dobrotvornu kampanju pod nazivom "Ljubav spašava svijet". Riječ je o akciji kojoj je cilj prikupiti sredstva kako bi mogla započeti izgradnja prve Arkine kuće za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, ali i sve koji žele biti dio te zajednice. Voditelj Arke Miron Perić otkrio je za Hrvatski katolički radio način na koji im možemo pomoći.

/ Ivana Markić

Voditelj Arke Miron Perić u HKR-ovoj emisiji Novi valovi dobrote iskazao je radost jer je zemljište za izgradnju kuće kupljeno i polako se pripremaju za radove. Naglasio je da je puno veća radost kad se zajedno nešto stvara i gradi pa tako i Arkina kuća. “Susjedi su radosni jer će napokon netko doći i urediti to područje”, istaknuo je.

“Zahvali smo, a i Bog već otvara vrata. Okupili smo već ekipu arhitekata koji su nam otvoreni pomoći sa svojim radom, odnosno donirati svoj rad. Tako da smo na neki način izradili nekakav idejni projekt koji nije konačni, nego je projekt koji će nas usmjeriti i kojim ćemo odrediti daljnje korake. Planiramo krenuti u prikupljanje sredstava za izgradnju pod nazivom ‘Ljubav spašava svijet‘. Mnogi naši prijatelji su sudjelovali i u toj kampanji, od različitih tvrtki do poznatih hrvatskih pjevača koji su otpjevali pjesmu upravo pod tim nazivom ‘Ljubav spašava svijet‘”, dodao je Perić.

Osvrnuo se i na potrebe koje su ih motivirale za igradnju kuće rekao je da će mnoge aktivnosti i usluge koje pružaju u lokalnoj zajednici na postojeće četiri lokacije prebaciti tu, dodao je “te su četiri lokacije za nas i veliki trošak pa nam je tako cilj i to smanjiti”. “Želimo izgraditi taj dnevni centar gdje ćemo sve naše usluge staviti. Primarno želimo izgraditi taj centar kao naš dnevni boravak i za sve radionice i aktivnosti koje svakodnevno pružamo. Planiramo imati i prostor za zajednicu kao i kapelicu unutar prostora gdje bismo imali svaki tjedan susret. Isto nam je želja ponuditi prostor za vikend aktivnosti koje iziskuju i prostor za spavanje”, rekao je.

A na pitanje kako naši slušatelji mogu pomoći odgovorio je: “Mogu nam pomoći na način da nas prate molitvom, a isto tako da nas podrže financijski za gradnju. Sve podatke mogu naći na našoj službenoj stranici“.

Voditelj Arke istaknuo je da je poslanje zajednice Arka da stvaraju prostor, odnosno zajednička mjesta gdje mogu uzajamno otkrivati ljepotu jedni drugih, a posebice odraslih osoba s intelektualnim poteškoćama. “Želimo reći ljudima oko nas, našem gradu, Crkvi, župi, državi da je svaka osoba vrijedna baš takva kakva je i da svaka osoba ima što za dati. Poslanje Arke je da živi to zajedništvo, odnosno to zajedništvo u kojem prepoznajemo da je živi Krist prisutan”, dodao je.

Pjesmu poslušajte ovdje!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja