Budi dio naše mreže

Euharistijskim slavljem blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo - Velika Gospa, 15. kolovoza 2019. proslavljen je diljem Hrvatske gdje su se u svetištima oko kipa Majke Božje ili lika Gospe okupile stotine tisuće vjernika. Posebno svečano bilo je u nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, ali i u brojnim drugim Gospinim svetištima od Sinja, Aljmaša do Trsata, Vrpolja i Tuhlja. Izdvojili smo najljepše trenutke koje su zabilježili dopisnici Informativne katoličke agencije.

/ sk

Nadbiskup Marin Barišić u Sinju: “Našu ljudskost određuje to što smo učinili drugima, a ne to što posjedujemo. Dobrota gradi – otvara put prema drugima, a sebično posjedovanje materijalnih dobara gradi ograđene utvrde. Dobrota, a ne sama materijalna dobra mijenjaju našu stvarnost.“

Nadbiskup Želimir Puljić u Škabrnji: “Čestite, uzorne i plemenite majke su snaga obitelji, duša naroda, stožer života i budućnost društva! To su majke koje kleče pred Gospom, najvećom ženom povijesti i mole blagoslov, zagovor i njenu pomoć na stepenicama oltara i pričesnoj klupi.“

Nadbiskup Đuro Hranić u Aljmašu: “I zato smo i mi došli k Njoj kako bismo samokritički priznali da grešne strukture i objektivne poteškoće ne ispričavaju, niti mogu opravdati našu osobnu mlakost, kršćansku nedosljednost i nevjeru, te da ponajprije mi, koji se zovemo kršćanima, koji smo ovamo došli kao hodočasnici, da mi nažalost nismo dovoljno snažna i zdrava kršćanska alternativa, niti dovoljno privlačna snaga uskrsne preobrazbe Slavonije i hrvatskoga društva. I da nam je potrebno obraćenje, da je potrebno slijediti Blaženu Djevicu Mariju.”

Nadbiskup Ivan Devčić na Trsatu: “Glavna je nakana svakog pravog hodočasnika baš to da se pokloni Mariji i njoj posveti sebe i svoje najbliže. Ali i da njezinu majčinskom zagovoru preporuči cijelu domovinu i sve ljude, jer ona je Majka svih, kako onih koji joj se klanjaju, tako i onih koji ne mare za nju ni za njezina božanskog sina Isusa Krista.”

Kardinal Josip Bozanić u Mariji Bistrici: “Velika Gospa je hrvatski ljetni Božić. Ovaj nam blagdan samim slavljem daje osjetiti snagu vjere i pomaže jače živjeti odlike našega kršćanstva. Identitet hrvatskoga kršćanstva duboko je obilježen marijanskom pobožnošću.”

Svetište Majke Božje od Krasna

Gospa od Pojišana

Velika Gospa u Trogiru

Velika Gospa u Tuhlju

Velika Gospa u Gori

Velika Gospa u Velikom Prologu

Velika Gospa u Vrpolju

Velika Gospa u Molvama (izvor: prigorski.hr)

Velika Gospa u Brinju

Velika Gospa u Voćinu

Velika Gospa u Dubrovniku

Velika Gospu u zagrebačkom Stenjevcu

Velika Gospa u Stankovcima

Velika Gospa u Remetama

Velika Gospa u Chicagu, SAD

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja