Budi dio naše mreže

Ususret trećoj nedjelji došašća, čije svjetlo simbolizira radost zbog Božića koji nam se bliži, posjetili smo sada već tradicionalni, šeti po redu, advent "Kod fratara" smješten ispred Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu.

/ Domagoj Puljizović

U sklopu humanitarne akcije “Obrok za obrok” za pomoć potrebitima franjevci konventualci i ove godine svim posjetiteljima nude izdašnu ponudu samostanskih jela i pića. “Kod fratara” tako možete kušati vrhunske krpice sa zeljem, samostansku sarmu, domaće slavonske kobasice, kuhano misno vino i okrijepiti se vrućim čajem, kavom, rakijom ili voćnim likerom. Također, u ponudi su i odlični medenjaci te djeci omiljene fritule s čokoladom.

Foto: Domagoj Puljizović

Sav novac od prodaje hrane i pića prikuplja se za rad Pučke kuhinje koju vodi fra Vladimir Vidović, a koja tijekom cijele godine “radi punom parom” jer svakog dana, osim nedjelje, fratri i volonteri  gladnima u potrebi ondje podijele 400 toplih obroka.

Jako je lijepo, onako intimno, drukčije. Nešto što gradu nedostaje.

“S akcijom ‘Obrok za obrok’ započeli smo 30. studenog, a završit ćemo 21. prosinca. Uz klasičnu adventsku ponudu, četvrtkom posjetiteljima nudimo samostanski grah, a petkom su na meniju krpice sa zeljem. Cijene su pristupačne pa pozivamo sve gladne ljude dobrog srca da dođu ‘Kod fratara’ na Sveti Duh, da popiju dobro piće, pojedu dobro jelo i da tako učine dobro djelo. Kad kod nas nešto kupite, odmah ste gladnom dodijelili jedan obrok. Dođite, jer ovdje smo još samo sedam dana”, rekao je Juraj Jurak, volonter Pučke kuhinje na Svetom Duhu.

Dođite svi, donirajte, družite se i uživajte. Hrana je jako fina!

Najveća gužva kod fratarskih advetskih kućica je četvrtkom, nakon Duhovno-duhovitih večeri koje u bazilici svetog Antuna Padovanskog organizira fra Stjepan Brčina te vikendima poslije misa, dodao je Jurak.

Foto: Domagoj Puljizović

Neki su posjetitelji adventa “Kod fratara” već redoviti gosti, no ima i onih koji su ih ove godine, na preporuku, tek otkrili. “Prvi put smo večeras kod fratara na Svetom Duhu. Čuli smo za ovu inicijativu od prijatelja. Jako je lijepo, onako intimno, drukčije. Nešto što gradu nedostaje. Znamo da se skuplja novac za korisnike Pučke kuhinje na Svetom Duhu. Inače smo iz susjedne Župe Svetog Blaža i podržavamo svaku akciju ove vrste”, kazala nam je jedna posjetiteljica u društvu obitelji i prijatelja pa naglasila: “Dođite svi, donirajte, družite se i uživajte. Hrana je jako fina!”

Foto: Domagoj Puljizović

Susreli smo i župljane župe svetog Antuna Padovanskog koji već dobro znaju kakav advent svake godine na Svetom Duhu pripremaju franjevci konventualci. “Bili smo kod fratara i prošle godine. Lijepo nam je doći ovdje i družiti se, nešto fino pojesti i popiti, a sve ima i humanitarnu notu pa nije kao običan advent u gradu. Pojedite, popijte i pomognite ljudima kojima je to potrebno”, istaknuli su.

Donirati novac za potrebe Pučke kuhinje franjevaca konventualaca moguće je i osobno ili na žiroračun:

Zagrebačka banka d.d.

IBAN HR6323600001101567611

SWIFT ZABAHR2X

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja