Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dosasce

Ljepota i bogatstvo "O antifona"

"O antifone" ili Velike antifone je naziv za sedam antifona koje se pjevaju ili recitiraju uz evanđeoski hvalospjev Magnificat (Veliča), na molitvi Večernje tijekom došašća, i to u osmini uoči Božića, od 17. do 23. prosinca.

Kako u potpunosti doživjeti advent

Advent nas treba dirnuti i duboko utjecati na življenje svakodnevice čineći nas „ljudima adventa”. Dok god osobno iskustvo bude izostajalo, naš advent neće biti potpun, stoga možemo reći da „propuštamo pola naših života.”

Pripremite se za Božić čitanjem Lukina evanđelja

Svakog dana, počevši od 1. prosinca, započnite čitati po jedno poglavlje iz Lukina evanđelja i točno na Badnjak ćete pročitati čitav Lukin izvještaj o Kristovu životu, koji se sastoji od 24 poglavlja.

POD KRIŽEM Došašće - vrijeme iščekivanja Iščekivanog

Vlč. Krunoslav Kolar, župnik Župe Rođenja Isusova na zagrebačkoj Kajzerici je u emisiji "Pod križem" Hrvatskoga katoličkog radija 29. studenog 2022. govorio je o važnosti došašća i naše pripreme za Isusov dolazak.

Gospodine, pomozi mi da u Došašću bdijem uza Te!

Crkva, koju su rani crkveni oci često uspoređivali s Noinom arkom, sada "sjedi" na kopnu ovog svijeta koji prolazi. Ona je lađa našega spasenja i znak je života budućega svijeta. Došašće je vrijeme koje nas ponovno poziva na iščekivanje tog života i, što je najvažnije, priprema za njega.

Ostanimo budni ovog Adventa

Isus je koristio mnoge različite primjere i prispodobe kojima je poučavao da vrijeme koje imamo nije neograničeno, da će isteći kada to najmanje očekujemo i da je tragično biti nespreman za takav kraj.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja