Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dosasce

VIDEO Što je vrijeme došašća?

Video isječci iz najslušanijih emisija Hrvatskoga katoličkog radija – Halo velečasni, Sutra je dan Gospodnji i Kava s Doricom - od ovog su prosinca dostupni i na YouTube kanalu HKM-a. Pogledajte video isječak iz emisije Sutra je dan Gospodnji u kojemu dr. sc. fra Stipo Kljajić govori o tome što je vrijeme došašća? Možemo li pronaći dva elementa adventa u Adventu u Zagrebu? Zašto trebamo zašutjeti pred tajnom Božića?

VIDEO Što je središnja poruka došašća i tko su naši suputnici u došašću?

Video isječci iz najslušanijih emisija Hrvatskoga katoličkog radija – Halo velečasni, Sutra je dan Gospodnji i Kava s Doricom - od ovog su prosinca dostupni i na YouTube kanalu HKM-a. Pogledajte video isječak iz emisije Sutra je dan Gospodnji u kojemu fra Anto Barišić odgovara na pitanja što je središnja poruka došašća i tko su naši suputnici u došašću.

Drugačiji pogled vlč. Šaguda na došašće

Došašće nas često zaskoči, uvijek se čini kao da nismo spremno dočekali prosinac prepun različitih aktivnosti materijalne prirode, od pripreme ugođaja, čišćenja, kupovine... Sve je to lijepo za upotpuniti doživljaj... onaj u nutrini... koji bi trebao biti nježni susret s našim novorođenim Kraljem. Župnik zagrebačke župe sv. Josipa Radnika vlč. Tomislav Šagud u razgovoru za HKM podsjeća na mogućnost dobre priprave srca za dan svetkovine Božića.

VIDEO Argumenti o napastima u došašću – kako se zaštiti na vrijeme?

O napastima koje nas okružuju za vrijeme došašća i kako se od njih zaštititi u Argumentima HKR-a 2. prosinca govorili su duhovna asistentica u Obiteljskom savjetovalištu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Anita Dučkić Sertić, karmelićanin i profesor duhovnosti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu o. Franjo Podgorelec i predsjednik Psihološkog centra TESA Petar Kraljević.

ARGUMENTI Blagdani i napasti – kako se zaštititi na vrijeme?

U Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija urednice Tanje Maleš govorilo se o došašću i svjetovnim napastima koje nas okružuju u obliku blještavila, marketinga i zabave. Kako sačuvati sabranost i usmjerenost na iščekivanje Isusa Krista, koje zamke prijete od prevelikog pritiska što se sve mora učiniti do Božića te kako to utječe na naše odnose samo su neke od tema.

PRIPREMA ZA BOŽIĆ Adventske kateheze kod franjevaca na zagrebačkom Kaptolu

Budući da nas već sama liturgija došašća želi odgojiti za spoznaju Onoga koji dolazi, potrebno je o došašću posebno promišljati jer tako možemo rasti u kršćanskom bdijenju i nadi u Kristov Dolazak. Došašće nas tako unosi u igru čekanja i ispunjenja. Na žalost, suvremeni načini življenja došašća u svijetu ne daju mjesta nadi i više od Božića i Krista odvode, nego li što Božiću i Kristu dovode. Ako želiš rasti u kršćanskom bdijenju i nadi u Kristov Dolazak - koji će sigurno biti - iako ne znamo čas njegova Pojavka, pripremi se kroz došašće za Božić. Uz mise zornice, kod franjevaca na Kaptolu 9 u Zagrebu, imaš priliku kroz određene dane došašća, rasti u spoznaji o došašću i Božiću te tako pripraviti mjesto za Onoga koji dolazi.

Poziv na pripravnost

"Prva nedjelja došašća u svojim čitanjima poziva nas da se otvorimo dimenziji spasenja koje dolazi u trenutku kada se najmanje nadamo i za one koje to najmanje očekujemo. Da bi smo prepoznali taj trenutak, potrebna je bistrina uma, srce slobodno od različitih gorčina i stav kreposti nade prema vrhunaravnom dobru. Navedenih točki nema bez dimenzije obraćenja", poručuje o. Danijel Čolo.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja