Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dosasce

Došašće je vrijeme penjanja - hoćemo li postati novi ljudi?

Došašće je vrijeme prepoznavanja svega blaga i bogatstva, svih darova i milosti koje nam Otac daruje. Došašće je vrijeme još snažnijeg slavljenja što je nebeski Otac poželio i odlučio otkriti i utisnuti otajstva kraljevstva malenima, svakome tko se takvim prepoznaje i živi.

Misli svetog Ivana Pavla II. za plodonosno došašće

Kroz svoje brojne homilije sveti Ivan Pavao II. ostavio nam je brojne poruke za blagoslovljen došašće. Osim toga, podsjeća nas da se u došašću trebamo pripremiti ne samo za Kristovo rođenje u našim srcima, već i za Kristov drugi dolazak.

Što je (a što nije) došašće?

"Čuj, jasni glas odjekuje, u tami nas opominje: oda sna sad se trgnite, s nebesa Isus dolazi," riječi su gregorijanskog napjeva koje nas podsjećaju da se bliži rođendan malog Boga, Božića. Kako se pripremamo za Njegov dolazak?

Advent u pandemiji koronavirusa

"Bioetičku minutu" Hrvatskoga katoličkog radija, u utorak 1. prosinca, dr. Jasenka Markeljević posvetila je adventu u pandemiji koronavirusa.

Papa Franjo: Gospodine, probudi nas iz sna mlakosti i nezainteresiranosti

"Vjera nije voda koja gasi. To je vatra koja peče. To nije sedativ za one pod stresom. To je ljubavna priča za one koji su zaljubljeni. Zato Isus najviše od svega mrzi mlakost. Trebamo klanjatelje. Pomalo smo izgubili osjećaj za adoraciju – biti u tišini pred Gospodinom, klanjajući mu se", istaknuo je papa Franjo na početku ovoga došašća.

Pet odluka za došašće

"Došašće je uvijek dobro vrijeme za dobre odluke. Potrudimo se donijeti svaki dan male odluke s puno ljubavi. Tako ćemo se sabranije pripremiti za nadolazeće blagdane", poručuju iz zagrebačke škole Lotrščak na Facebooku pritom donoseći plan vjeroučitelja i pisca Marija Žuvele za pet odluka za ovo došašće.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja