Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dosasce

Božić kao blagdan sjećanja i radosti

U emisiji "Pod križem" 22. prosinca s. Ana Begić, vlč. Nikola Jurković i vlč. Branimir Budinski govorili su o bogatstvu i raznolikosti božićnih običaja, važnosti svestrane priprave za Božić te božićnom blagoslovu obitelji.

Marijini savjeti za došašće

"Marija odlazi Elizabeti da vlastitim očima vidi Božje čudo. Osvjedočila se da Bogu ništa nije nemoguće te dobila polet i snagu za ustrajnost u vremenima briga i nevolja koje ju tek očekuju", piše vlč. Tomislav Šagud.

POD KRIŽEM Radosno življenje došašća

Radosno življenje vremena došašća i borba sa strahovima bila je tema emisije "Pod križem" koju je 15. prosinca uredio i vodio vlč. Nikola Jurković, uz goste preč. Vladu Razuma, rektora kapelice Corpus Domini i preč. Matiju Pavlakovića, rektora Međubiskupijskog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati.

Hodočašće kroz Došašće

"Danas je vrijeme kada nas ljudska drskost želi uništiti, a Božja ruka privući k sebi. Pokušajmo kroz ovo Došašće više živjeti u radosti Božje prisutnosti u ovome svijetu, nego u tami zla koje nas želi podčiniti. Ne bojmo se, Bog je s nama…. Idimo mu u susret s nadom u stvarnost Njegove ljubavi i dobrote, da bismo se s Njim susreli u spasenjskom događaju Božića." Sestra Karolina Miljak napisala je razmatranja za u obliku hodočašća kroz Došašće. Pozivamo vas da u nastavku pročitate ove vrijedne meditacije o pripravi za svetkovinu Božića.

MONS. UZINIĆ Trebali bismo uvijek moći pronaći radost koju nam Isus Krist može dati

"Krstiteljev odgovor, s načelima pravednosti i ljubavi, nam objašnjava da nam je zadaća biti to što jesmo, kao Crkva i kršćani. I kroz to što jesmo, ne okrenuti se samo sebi, nego živeći načela pravednosti i ljubavi, odnosno prignuti nad drugima i njihovom potrebom, nikoga ne isključujući i za svakoga se brinući, postati radosni pokretači preobrazbe svijeta u dobru. To je naša trajna zadaća, to je zadaća Crkve, ali i naš put prema istinskoj radosti, našoj i drugih oko nas, počinjući od onih koji su nam blizu, pa sve do onih koji su se od nas udaljili i žive na ‘egzistencijalnim periferijama‘ i Crkve i društva", rekao je riječki nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić u prigodnoj misli promišljajući nad nedjeljnim evanđeljem na društvenim mrežama.

Daj nam Gospodine jakosti koja od tebe dolazi

"Gospodine, početak novog tjedna početak je novih izazova i prepreka na koje mogu naići. Neke od tih prepreka čine mi se zastrašujuće. Ponekad se pitam hoću li ih uspjeti nadvladati, hoću li se snaći. Ti me na tome početku ohrabruješ riječima proroka Izaije. Budi jak, ne boj se. Daj mi Gospodine jakost koja od tebe dolazi kako bih izazove koje mi donosi novi tjedan pobijedio tebi na slavu.", stoji na Facebook stranici Duhos Osijek. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Evo što učiniti kada nas u predbožićno vrijeme obuzmu stres i tjeskoba

Predbožićno vrijeme često, ali nenamjerno postaje veliki izvor stresa, a tome je tako kada molitvu, mise zornice i post zamijenimo velikim svečanim gozbama i kupovinom božićnih poklona. Nameće se pitanje, kako se nositi s božićnim stresom, a da ne izgubimo smisao Božića?

Došašće s djecom iz Ugande

Već gotovo dva stoljeća postoji geslo koje svako dijete na svijetu može učiniti svojim: „Djeca pomažu djeci“. Radi se o geslu koje u mnogim zemljama, na pet kontinenata, i oni najmanji pretvaraju u djelo. Utemeljitelj Papinskoga misijskog djela svetog djetinjstva mons. Charles de Forbin Janson providonosno je angažirao djecu da mole i prikupljaju sredstva za potrebe djece u misijama. Otada djeca svake godine čine „suvremena čuda umnažanja kruha.“

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja