Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dosasce

Temelji trajne kršćanske radosti

Na treću nedjelju došašća iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Petra Maskaljevića. "Kršćanima svih vremena temeljni razlog radosti jest taj da je Gospodin blizu, da nas nikada nije napustio, da se nije umorio od čovjeka koji toliko puta u svojoj slabosti i grešnosti bježi od Gospodinova pogleda", istaknuo je.

Sve je izgubljeno? Osloni se, On te čeka.

Što je to vjera? Kako vjerovati? Kome vjerovati i zašto? Na treću nedjelju došašća, kada nam Crkva na poseban način poručuje – radujte se, kao da dobivamo razlog više za vjerovati. Kao da dobivamo ono malo nade koje nam je u nekim trenucima života toliko presudno i potrebno.

Samo Isus može vratiti radost i donijeti mir upravo tamo gdje ljudska nada i snaga posustaju

Na drugu nedjelju došašća iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Mate Gašparovića. "Na nama je učiniti ovo vrijeme došašća vremenom u kojem ćemo smoći snage ostaviti suvišne stvari te krenuti u potragu za onim bitnim. Potražiti i osjećati Božju blizinu i pratnju na svom putovanju pustinjom života. Djelovanje i prisutnost Kristova Duha u našim životnim pustinjama neka nam u tome pomogne", poručio je.

1 2 3 10
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja