Budi dio naše mreže

Donosim primjer preobrazbe iz mržnje u ljubav. To je intrigantna priča o jednom čovjeku koji je silno mrzio svećenike. Jednoga je dana dobio naređenje da razori i katedralu u Palma de Mallorci...

/ dt

Ništa nema čudesnije nego kada se mržnja preobrazi u ljubav, a najtragičnije je kada se ljubav preobrazi u mržnju. Mnoštvo je takvih primjera što govore o raznim preobrazbama. Donosim primjer preobrazbe iz mržnje u ljubav. To je intrigantna priča o jednom čovjeku koji je silno mrzio svećenike. Nije mogao podnijeti njihovo poslanje i njihovu odjeću. Taj čovjek je bio pilot i sudjelovao je u Španjolskom građanskom ratu. Zajedno s ruskim pilotima dobivao je naređenja da bombardira samo crkve.

Blago onima koji dopuste da Bog njihovu mržnju pretvori u ljubav.

Jednoga je dana dobio naređenje da razori i katedralu u Palma de Mallorci. Ali unatoč silnoj mržnji i želji, tu metu nije nipošto uspijevao pogoditi. Koliko god se trudio, uvijek bi je nekako promašio. Valjda je tako trebalo i biti, jer će u istoj toj katedrali nakon više od dvadeset godina kasnije upravo on biti zaređen za svećenika, baš on koji je iz dna duše mrzio svećenike. On, koji je želio bombardirati crkve, postao je sin Crkve. Čudesna preobrazba iz mržnje u ljubav! Prekrasno je to svjedočanstvo čovjeka koji je više od pola života mrzio svećenike, a na kraju je i sam postao svećenik. Blago onima koji dopuste da Bog njihovu mržnju pretvori u ljubav.

Autor fra Goran Azinović za svećenika Hercegovačke franjevačke provincije zaređen je 2014. godine. Autor je 14 nadahnutih knjiga, kolumnist je katoličkog mjesečnika “Naša ognjišta”, a pisao je i za druge katoličke časopise. Trenutačno živi i djeluje kao župni vikar u župi Krista Kralja u Čitluku (BiH).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja