Budi dio naše mreže

I ovog smo došašća pozvani slušati Božju riječ te se tako pripremiti za Isusovo rođenje. Slavlje misa zornica, kao jedan od načina priprave za Gospodinov dolazak, ove će godine biti u nešto drugačijim okolnostima. Unatoč trenutnoj situaciji, pozvani smo biti radosni, strpljivi i postojani u molitvi te djelima ljubavi.

/ hk/IKA

Napominjemo da će se tijekom svih liturgijskih slavlja poštovati donesene epidmeiološke mjere o ograničenju broja osoba u zatvorenim prostorima pa će tako na misnom slavlju moći biti prisutno 25 vjernika bez obzira na veličinu liturgijskoga prostora.

Donosimo i pregled prijenosa svakodnevnih i nedjeljnih misnih slavlja diljem Hrvatske za one koji, zbog opravdanih razloga, ne mogu fizički odlaziti na misna slavlja.

U zagrebačkom Svetištu Majke Božje Remetske mise zornice slavit će se svakoga jutra od 6 sati uz poštivanje epidemioloških mjera. Prijenos misnog slavlja možete pratiti na Hrvatskom katoličkom radiju i Facebook stranici Hrvatskog katoličkog radija, kao i na mrežnim stranicama Župe u Remetama te u programu Laudato TV.

Mise zornice služit će se svakog radnog dana i subotom u dvorani-crkvi pored Bazilike Presvetog Srca Isusova u Zagrebu u 6 sati. Budući da je smanjen broj vjernika koji mogu biti prisutni, za one koji će ostati kod kuće omogućen je prijenos “uživo” putem Sportske televizije koja ima nacionalnu koncesiju.

U Župi Svete Obitelji u Zagrebu mise zornice slavit će se svakog radnog dana tijekom došašća u 6 sati uz poštivanje epidemioloških mjera.

Mise zornice u Župi Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu slavit će se svakoga dana, osim nedjeljom, uz poštivanje epidemioloških mjera po izmijenjenom rasporedu: u crkvi Duha Svetoga u 6 sati te u crkvi Sveta Mati Slobode u 6 i 7 sati. Starije župljane potiče se da dođu na misu u 7 sati.

U crkvi Bezgrješnoga Začeća Blažene Djevice Marije u zagrebačkoj Dubravi misa zornica slavit će se od ponedjeljka do subote u 6 sati, a dnevne mise slavit će se još i u 7, 8, 12 i 18 sati uz poštivanje epidemioloških mjera.

Misa zornica u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vela crikva) u Rijeci slavit će se u 7 sati uz poštivanje epidemioloških mjera.

U kapucinskoj riječkoj crkvi Gospe Lurdske misa zornica slavit će se, uz poštivanje epidemioloških mjera, u 6.30 sati.

U kapeli Presvetoga Srca Isusova na riječkom Pomeriju misa zornica slavit će se u 6 sati uz poštivanje epidemioloških mjera.

U Svetištu Majke Božje Trsatske u Rijeci mise zornice slavit će se, uz poštivanje epidemioloških mjera, u 6 sati.

Mise zornice u Župi sv. Nikole Tavelića na riječkom Krnjevu slavit će se svaki dan, osim nedjeljom, u 6 sati uz poštivanje epidemioloških mjera. Mogućnost prisustvovanja je i u velikoj dvorani Župe preko video zida. Nakon misnog slavlja bit će jednosatno klanjanje i mogućnost pričesti na vratima crkve za one koji ne mogu ući.

U Župi Pomoćnice kršćana na Kmanu u Splitu mise zornice slavit će se radnim danom u 6 i 7 sati uz poštivanje epidemioloških mjera.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja