Budi dio naše mreže

Svako jutro tijekom došašća na Hrvatskom katoličkom radiju moći ćete od 6 sati pratiti prijenos misa zornica. Već četvrtu godinu uključujemo se u crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama i slavimo misu sa zajednicom koja se okuplja u ovoj župi za koju duhovno skrbe oci karmelićani.

/ mp

S početkom došašća, Hrvatski katolički radio će od ponedjeljka, 28. studenog, svako jutro od 6 sati prenositi mise zornice iz crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama u gradu Zagrebu.

Karmelićanin i župnik župe Uznesenja BDM u Remetama o. Antonio Mario Čirko objasnio je kako advent označava posebno vrijeme koje nam nagovještava jedan poseban dolazak.

“I Katekizam Katoličke Crkve nas podsjeća na dvije stvari – na samu proslavu Isusovog rođenja, ali i na Isusov dolazak na kraju vremena. Zato je razdoblje došašća početak nove liturgijske godine koje nam govori o posebno milosnom Božjem vremenu u kojemu čovjek treba preispitati svoj život kako bi bio bolji ne samo sebi, nego osobito prema drugima.”

Kako je rekao o. Čirko, zornice su kod nas poprimile posebno bogatstvo.

“Naziv ‘zornica’ upravo nas podsjeća na budnost i iščekivanje. Radostan sam da i Hrvatski katolički radio već lijepi broj godina prenosi mise zornice iz Remeta. Može se reći da ljudi u ovim vremenima osjećaju tu potrebu da idu na zornice i da pročiste svoju dušu”, poručio je o. Antonio Mario Čirko.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja