Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zasto-vjerujem

Nada Burum: Promocija Trajnog euharistijskog klanjanja nije bila moja želja i nije bio moj plan

„Pozivam sve da se uključe jer kapelice Trajnog euharistijskog klanjanja (TEK) su naše zajedničko dijele u našoj zemlji. Sveta misa i klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu naši su temelji, a trajno klanjanje Božji je pothvat za naše vrijeme”, poručila je gostujući početkom lipnja u emisiji 'Zašto vjerujem' nacionalna promotorica TEK-a Nada Burum.

'Memento mori' Dalibora Prochazke: Bog te rastavi i ponovno sastavi

Možda naslov albuma zvuči pomalo crno ili negativistički - 'Memento mori' - ali meni kao autoru to uopće nije ni mračno ni morbidno, već je meni on svjetlo: 'Sjeti se čovječe da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti'. Protumačio nam je tako tim riječima glazbenik i kantautor Dalibor Prochazka naslov svog prvog duhovnog albuma objavljenog nedavno - a u glazbi je već više od dvadeset godina – gostujući u emisiji 'Zašto vjerujem' i u programu Hrvatskog katoličkog radija istom tom prilikom posvjedočio iskustvo svoje kliničke smrti.

Ivka Malkoč Bastašić: S Isusom prepoznajemo svoje slabosti, ali se i obnavljamo i preporađamo

„Koliko je velik Bog? Da, to je ono pitanje koje nema, nema, odgovora. Neizrecivo je velik. Nemjerljivo. Nema riječi kojima bi mogla to opisati. Mislim da je na nama, nekako, da ga otkrivamo. Ja ga isto još uvijek otkrivam, samo želim biti na oprezu i molim Boga da, i svi mi, da Boga ne bi smo otkrili kada je prekasno.” Poruka je ovo naše radijske kolegice Ivke Malkoč Bastašić, voditeljice i urednice Radio Marije Hrvatska koja upravo ovih dana (22. veljače) slavi 25 godina svoga medijskog prostora u Lijepoj Našoj.

Luka Popov: Najbliže na ovoj zemlji što možemo doći Bogu je da odemo na svetu misu

„Sakramenti su, u svakom slučaju, nešto bez čega kršćanska duša ne može živjeti i nešto čime se kršćanska duša hrani”, poručio je fizičar Luka Popov gostujući u emisiji 'Zašto vjerujem' Hrvatskog katoličkog radija. Posvjedočio je također: Kada mu se u životu dogodila 'sveta zavist', tko je u Hrvatskoj pozvan na javno svjedočenje vjere i druge zanimljivosti.

Karin Grenc: Ostati čovjek bez molitve i Boga ne možemo

S Bogom je uspjeh u životu svaki dan biti živ i zahvaljivati Bogu na tome. Uspjeh je biti dobar čovjek, ostati ustrajan u tome, u nekim svojim dvojbama baš se pokušati sjetiti što bi Isus u tim trenucima učinio, sada pogotovo kada su teška, baš zaista, teška vremena. Poručila je to gostujuću u emisiji 'Zašto vjerujem' grafička dizajnerica, slikarica i kiparica Karin Grenc.

ZAŠTO VJERUJEM Uskoro i do 600. sugovornika

"Zašto vjerujem?" - jedno je od najdugovječnijih novinarskih pitanja u programu "Dobrog radija za dobre ljude", koje se neprestano ponavlja iz jednostavnog razloga: to je ime jedne od najdugovječnijih emisija u programu Hrvatskog katoličkog radija.

Lidija Dugan: Pozvana sam u Gospodinovo ime djelovati

„Zašto vjerujem? Zato jer bez vjere, smatram, ne bih mogla živjeti, zato što me je traganje za Bogom dovelo do toga da me sve vodilo k Njemu i postala sam svjesna kako bez Boga ja ne mogu učiniti ništa.” Ovo je samo jedan mali dio razmišljanja Vukovarke Lidije Dugan, članice nacionalnog vodstva Inicijative '40 dana za život', iz emisije 'Zašto vjerujem' čija nova sezona, kao i nova kampanja ove pro-life inicijative, počinju istoga tjedna - koji je pred nama.

Kad god smo na pripremama uvijek tražim gdje je sveta misa

„Bez svakodnevnog življenja, odnosno dolaska pred Gospodina, ne možete ništa napraviti”, poruka je izbornika hrvatske ženske nogometne A reprezentacije Mate Prskala koju nam je izrekao u emisiji 'Zašto vjerujem', a početkom ovog tjedna redakciji Hrvatske katoličke mreže također potvrdio da će ove nedjelje u Petrinji - na poziv organizatora - posvjedočiti mladima na novome, trećem, izdanju međugorskog Mladifesta u Hrvatskoj.

Nadica Barun, majka 12-ero djece: "Samo živite vjeru, a pomoć će uvijek doći odozgor"

"Nije lako, ali život je inače žrtva. Ali ne samo žrtva. Ne bi to tako rekla. Život je više ljubav - ljubav u životu vlada - jer kada bi rekli da je toliko djece samo žrtva na to se ne bi nitko odlučio, budući da stvarno ima za raditi od jutra pa do drugog jutra." Poruka je ovo umirovljene srednjoškolske profesorice, Nadice Barun, majke 12-ero djece i bake 32-oje unuka, koju je, između ostalog, izrekla gostujući u emisiji 'Zašto vjerujem' Hrvatskog katoličkog radija.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja