Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zasto-vjerujem

SVJEDOČANSTVO Tea Perović: Spremna sam na sve scenarije

U emisiji Hrvatskog katoličkog radija 'Zašto vjerujem' gostovala je i profesorica njemačkog jezika Tea Perović koja boluje od multicentričnog metastatskog karcinoma, a bila je uspješna poduzetnica sve do dijagnoze. No, kada je pitaju hoće li ozdraviti, ona odgovara s neobičnom bezbrižnošću koja zrači povjerenjem u Boga - "Ne znam. Nebitno je".

Nada Burum: Promocija Trajnog euharistijskog klanjanja nije bila moja želja i nije bio moj plan

„Pozivam sve da se uključe jer kapelice Trajnog euharistijskog klanjanja (TEK) su naše zajedničko dijele u našoj zemlji. Sveta misa i klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu naši su temelji, a trajno klanjanje Božji je pothvat za naše vrijeme”, poručila je gostujući početkom lipnja u emisiji 'Zašto vjerujem' nacionalna promotorica TEK-a Nada Burum.

'Memento mori' Dalibora Prochazke: Bog te rastavi i ponovno sastavi

Možda naslov albuma zvuči pomalo crno ili negativistički - 'Memento mori' - ali meni kao autoru to uopće nije ni mračno ni morbidno, već je meni on svjetlo: 'Sjeti se čovječe da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti'. Protumačio nam je tako tim riječima glazbenik i kantautor Dalibor Prochazka naslov svog prvog duhovnog albuma objavljenog nedavno - a u glazbi je već više od dvadeset godina – gostujući u emisiji 'Zašto vjerujem' i u programu Hrvatskog katoličkog radija istom tom prilikom posvjedočio iskustvo svoje kliničke smrti.

Ivka Malkoč Bastašić: S Isusom prepoznajemo svoje slabosti, ali se i obnavljamo i preporađamo

„Koliko je velik Bog? Da, to je ono pitanje koje nema, nema, odgovora. Neizrecivo je velik. Nemjerljivo. Nema riječi kojima bi mogla to opisati. Mislim da je na nama, nekako, da ga otkrivamo. Ja ga isto još uvijek otkrivam, samo želim biti na oprezu i molim Boga da, i svi mi, da Boga ne bi smo otkrili kada je prekasno.” Poruka je ovo naše radijske kolegice Ivke Malkoč Bastašić, voditeljice i urednice Radio Marije Hrvatska koja upravo ovih dana (22. veljače) slavi 25 godina svoga medijskog prostora u Lijepoj Našoj.

Luka Popov: Najbliže na ovoj zemlji što možemo doći Bogu je da odemo na svetu misu

„Sakramenti su, u svakom slučaju, nešto bez čega kršćanska duša ne može živjeti i nešto čime se kršćanska duša hrani”, poručio je fizičar Luka Popov gostujući u emisiji 'Zašto vjerujem' Hrvatskog katoličkog radija. Posvjedočio je također: Kada mu se u životu dogodila 'sveta zavist', tko je u Hrvatskoj pozvan na javno svjedočenje vjere i druge zanimljivosti.

Karin Grenc: Ostati čovjek bez molitve i Boga ne možemo

S Bogom je uspjeh u životu svaki dan biti živ i zahvaljivati Bogu na tome. Uspjeh je biti dobar čovjek, ostati ustrajan u tome, u nekim svojim dvojbama baš se pokušati sjetiti što bi Isus u tim trenucima učinio, sada pogotovo kada su teška, baš zaista, teška vremena. Poručila je to gostujuću u emisiji 'Zašto vjerujem' grafička dizajnerica, slikarica i kiparica Karin Grenc.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja