Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-robert-sreter

VIDEO Sve što vas je zanimalo o biskupskim kapicama

U emisiji HKR-a u petak, 5. lipnja, "Halo, velečasni?" vlč. Robert Šreter odgovorio je na pitanje: "Postoje mitre i kapice, crvene i ljubičaste. Postoje one za papu, kardinale i biskupe. Povremeno se te kapice miču i vraćaju tijekom mise. Kako to da kapice ne skliznu s glave kad su nagnute natrag?"

HALO, VELEČASNI? Imaju li pobožnosti biblijski temelj?

Prvi je petak u mjesecu. Mnogi u lipnju osobito časte Srce Isusovo pa iz toga proizlaze pitanja: Koji su učinci pobožnosti u našim životima? Imaju li pobožnosti biblijski temelj? Na pitanja je u HKR-ovoj emisiji "Halo, velečasni?" u petak, 5. lipnja odgovarao vlč. Robert Šreter, župnik župe sv. Mirka u Šestinama u Zagrebu.

HALO VELEČASNI? Može li svećenik danas donositi pričest bolesnicima?

HALO, VELEČASNI? Može li svećenik danas donositi pričest bolesnicima? Kako Bog gleda na nevjernike koji zaista čine dobro drugima? Što je to Put svjetla? Na ta i druga pitanja, odgovorio je 22. svibnja vlč. Robert Šreter, župnik župe sv. Mirka u Šestinama u Zagrebu.

FOTO Presveti Oltarski Sakrament i u Šestinama

Župnik župe sv. Mirka u Šestinama vlč. Robert Šreter na Cvjetnicu je, drugu nedjelju za redom, prošao Šestinama kako bi Presvetim sakramentom blagoslovio župljane.

VIDEO Zašto primati pričest na ruku?

O temi koronavirusa i pričešćivanja na ruku, u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" govorio je vlč. Robert Šreter. Kako je rekao, primanje pričesti na ruku jednako je valjano kako primanje pričesti u usta.

VIDEO Može li misa biti zabranjena?

Mnogi vjernici ovih su dana zbunjeni i žalosni jer su mise s narodom uslijed epidemije koronavirusa odgođene, a u nekim zemljama i zabranjene. Kako se vjernici trebaju ponašati te što mogu učiniti u ovakvoj situaciji, u emisiji HKR-a Halo, velečasni odgovorio je vlč. Robert Šreter.

HALO VELEČASNI? Što kada se u Katoličkoj Crkvi ne slave mise s narodom?

O razlozima i okolnostima privremene odgode misa s narodom i vjerničkom pristupu u tom slučaju, imaju li biskupi pravo donijeti te odluke, je li neprimanje pričesti na ruku u ovoj situaciji neposluh i tema petka trinaestog, u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" u petak je odgovarao župnik šestinske župe sv. Mirka vlč. Robert Šreter.

VIDEO Postoje li elitne vjerske zajednice u Katoličkoj Crkvi?

Na pitanje slušatelja o neokatekumenskim zajednicama, odnosno postoji li razlog zašto u nekim dijelovima obreda ne mogu sudjelovati nečlanovi Puta, u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" vlč. Robert Šreter govorio je načelno o tome postoje li elitne vjerske zajednice u Katoličkoj Crkvi?

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja