Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-robert-sreter

VIDEO Zašto primati pričest na ruku?

O temi koronavirusa i pričešćivanja na ruku, u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" govorio je vlč. Robert Šreter. Kako je rekao, primanje pričesti na ruku jednako je valjano kako primanje pričesti u usta.

VIDEO Može li misa biti zabranjena?

Mnogi vjernici ovih su dana zbunjeni i žalosni jer su mise s narodom uslijed epidemije koronavirusa odgođene, a u nekim zemljama i zabranjene. Kako se vjernici trebaju ponašati te što mogu učiniti u ovakvoj situaciji, u emisiji HKR-a Halo, velečasni odgovorio je vlč. Robert Šreter.

HALO VELEČASNI? Što kada se u Katoličkoj Crkvi ne slave mise s narodom?

O razlozima i okolnostima privremene odgode misa s narodom i vjerničkom pristupu u tom slučaju, imaju li biskupi pravo donijeti te odluke, je li neprimanje pričesti na ruku u ovoj situaciji neposluh i tema petka trinaestog, u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" u petak je odgovarao župnik šestinske župe sv. Mirka vlč. Robert Šreter.

VIDEO Postoje li elitne vjerske zajednice u Katoličkoj Crkvi?

Na pitanje slušatelja o neokatekumenskim zajednicama, odnosno postoji li razlog zašto u nekim dijelovima obreda ne mogu sudjelovati nečlanovi Puta, u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" vlč. Robert Šreter govorio je načelno o tome postoje li elitne vjerske zajednice u Katoličkoj Crkvi?

HALO VELEČASNI? Mogu li se pričestiti ako nisam bio prošle nedjelje na misi?

Može li se netko pričestiti bez ispovijedi, ako nije bio prošle nedjelje na misi? Koliko se puta dnevno osoba može pričestiti? Je li grijeh voljeti osobu istoga spola? Na ta i druga pitanja je u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" 17. siječnja odgovarao župnik šestinske župe sv. Mirka vlč. Robert Šreter.

VIDEO Smiju li katolici moliti za muslimane?

Pogledajte video isječak iz emisije Halo, velečasni? u kojemu vlč. Robert Šreter odgovara na pitanje slušatelja smiju li katolici moliti za muslimane? Imate li i vi pitanje pišite nam na e-mail hkr@hkr.hr ili ga postavite u SMS poruci na broj 099 460 9988.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja