Budi dio naše mreže

Mr. sc. Robert Šreter svećenik je Zagrebačke nadbiskupije, a od 2002. do 2005. godine bio je ravnatelj i glavni urednik HKR-a. Prigodom obilježavanja 25 godina djelovanja Hrvatskoga katoličkog radija uručena mu je zahvalnica za doprinos i razvoj HKR-a.

/ hjb

Nakon tri godine kapelanske službe u župi Svih svetih u Sesvetama, vlč. Šreter je na Papinskom sveučilištu Gregoriani postigao magisterij iz dogmatske teologije. Nakon povratka u Zagreb, obnašao je različite crkvene službe: povjerenika za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, tri i pol godine ravnatelja Hrvatskoga katoličkog radija, kasnije i moderatora Nadbiskupskoga duhovnog stola, direktora “Kršćanske sadašnjosti” i župnika u župi Uznesenja BDM u Stenjevcu, a trenutno je na službi župnika u župi sv. Mirka u zagrebačkim Šestinama.

Kako je vlč. Šreter rekao za HKR, “zemlja bi se nastavila okretati i kada ne bi bilo Hrvatskoga katoličkog radija. Da njega nema, mi bismo i dalje živjeli svoje živote. Vjera u Krista Gospodina i dalje bi živjela u srcima onih koji iskreno vjeruju. Međutim, kada ne bi bilo HKR-a, vjerujem da bi mnogi od nas bili puno siromašniji duhom, jer taj je Radio zaista glas Isusa Krista i glas vjere u hrvatskome medijskom prostoru. Kao takav je zamišljen, kao takav je utemeljen, kao takav je počeo djelovati i zaista mislim da, kao takav, i danas djeluje u hrvatskome medijskom prostoru.”

Vlč. Šreter prisjetio se najvažnijega događaja koji je HKR pratio u vrijeme dok je on bio ravnatelj i glavni urednik: “Bilo je to jubilarno, 100. pastirsko putovanje pape Ivana Pavla II. izvan Italije koje je, na čudo cijeloga svijeta, papa posvetio Hrvatskoj. Obišao je praktički čitavu našu domovinu i uputio nam predivne poruke. Ekipa Hrvatskoga katoličkog radija bila je stacionirana u improviziranom studiju u Rijeci, odakle smo pratili sve susrete s papom Ivanom Pavlom II. i pokušavali našim slušateljima to dočarati na najbolji mogući način.”

“Zato našem radiju želim i dalje puno Božjeg blagoslova i puno uspjeha, a svim njegovim slušateljima da i dalje budu radosni i ponosni što postoji Hrvatski katolički radio te da im on u srca donese puno svjetla, topline i dobrote jer to je zaista – Dobar radio za dobre ljude!”, zaključuje vlč. Šreter.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja