Budi dio naše mreže

Svečana proslava 10. obljetnice svetišta Božjega milosrđa na Ovčari kod Đakova održat će se u nedjelju, 21. lipnja.

/ mp

Molitveni program počinje u 17 sati pobožnošću u čast Božjega milosrđa. Slijedi misa u 18 sati koju će predvoditi o. Andrzej Wośko SCJ, koordinator Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa.

Za vrijeme mise pjevat će Mješoviti zbor Župe sv. Nikole biskupa iz Sikirevaca.

U 19 sati bit će blagoslov novouređenog prostora Svetišta s kipovima Milosrdnog Isusa, Blažene Djevice Marije Majke milosrđa, sv. Faustine i sv. Ivana Pavla koji će predvoditi vlč. Miro Tomas, upravitelj Svetišta.

Nakon blagoslova, u 19:30, bit će štovanje relikvije sv. Faustine uz prigodni glazbeni program koji animira DUHOS band iz Osijeka.

Upravitelj svetišta vlč. Miro Tomas upućuje poziv svim štovateljima Božjega milosrđa da se toga dana upute na hodočašće u Ovčaru u prvo (i jedino) svetište Božjega milosrđa u Hrvatskoj i tako zahvale Milosrdnom Isusu za sve milosti koje je podario hrvatskom narodu i po ovom hrvatskom svetištu.

U razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu vlč. Tomas govori o nastanku svetišta Božjeg milosrđa na Ovčari:

„Svetište Božjeg milosrđa na Ovčari kod Đakova nastalo je entuzijazmom i oduševljenjem mladog svećenika vlč. Marina Kneževića koji je u Poljskoj doživio dublje iskustvo Božjeg milosrđa. Bilo je to u Krakovu u svetištu Božjeg milosrđa odakle je ova pobožnost krenula i proširila se po svijetu. Pobožnost je zatim donio na područje Đakovačko-osječke nadbiskupije. Tražio je lokaciju gdje bi mogao zasnovati takav jedan duhovni centar i tako je sve počelo”, govori vlč. Miro Tomas koji je službu duhovnika u ovom mjestu dobio od nadbiskupa Đure Hranića kad je vlč. Knežević otišao na drugu dužnost. Kroz devet godina djelovanja svetišta u ovim se krajevima, prema riječima mons. Hranića, „razvilo snažno duhovno gibanje s vrijednim plodovima obraćenja i osnaženja vjere” te je želja da se Pokret nastavi razvijati s još snažnijom povezanosti u krilu Crkve.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja