Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vjesnik

Samo Isus može vratiti radost i donijeti mir upravo tamo gdje ljudska nada i snaga posustaju

Na drugu nedjelju došašća iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Mate Gašparovića. "Na nama je učiniti ovo vrijeme došašća vremenom u kojem ćemo smoći snage ostaviti suvišne stvari te krenuti u potragu za onim bitnim. Potražiti i osjećati Božju blizinu i pratnju na svom putovanju pustinjom života. Djelovanje i prisutnost Kristova Duha u našim životnim pustinjama neka nam u tome pomogne", poručio je.

Moleći se Mariji, dobit ćemo sve što nam je potrebno za dušu i tijelo

Na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Darija Hrge. "Današnja nas svetkovina treba potaknuti da se usrdnije molitvama utječemo Bezgrešnoj Djevici da nam isprosi sve milosti koje su nam potrebne. Ona je milosti puna ne samo za sebe, nego i za svakoga od nas", poručio je vlč. Hrga.

Zaboravljamo koliko je Bog potreban i meni i tebi

Na prvu nedjelju došašća iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Josipa Filipovića. "U jurnjavi života nikada nećemo biti pripravni na susret s Gospodinom", poručio je.

Kršćanine, tko je tvoj gospodar?

Na svetkovinu Krista Kralja iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Roberta Farkaša. "Današnja kraljevstva ovoga svijeta, koliko god se demokratskima nazivala, ispunjena su tolikim nepravdama, nasiljima, pohlepama, ponižavanjima čovjeka, iskorištavanjima najslabijih", poručuje vlč. Farkaš.

Što manje ljubimo, manje smo ljudi

Na 32. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Ilije Dogana, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije. "Svi satovi ovoga svijeta prolaze, ali glavni problem svijeta ostaje isti: voljeti se. Mi uglavnom volimo premalo i najčešće prekasno. A na zalasku svog života bit ćemo suđeni samo i jedino po tome koliko smo ljubili. Jer ljubav nas čini čovjekom", poručuje vlč. Dogan.

Svi smo pozvani na uskrsnuće

Na Dušni dan iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Tomislava Ćurića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije. "Dok se sjećamo naših dragih pokojnih, zahvaljujemo Bogu što nam je dao milost da smo upoznali put prema uskrsnuću, što nam je otkrio istinu o životu i smrti, što nam je otvorio vrata raja", poručuje vlč. Ćurić.

Unatoč našim manjkavostima i slabostima Bog na nas računa

Na 10. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Antuna Japundžića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije koji radi na katedri ekumenske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Vlč. Japundžić, između ostalog, poručuje: "Bog nas ne poziva zato što smo idealni i bez grijeha. Naprotiv, poziva nas jer nam je potrebna pomoć, potrebni su nam Božja ljubav i Božje milosrđe. I zato smo pozvani da idemo za Isusom poput Mateja te da se odazovemo pozivu koji nam On upućuje."

Jedna kap Kristove krvi ima takvu snagu da može očistiti cijeli svijet!

Na svetkovinu Tijelova iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed mons. Josipa Ivešića, generalnog vikara u Srijemskoj biskupiji. Mons. Ivešić, između ostalog, poručuje: "Danas ćemo u mnogim krajevima imati i tijelovsku procesiju. Želimo u na izvanjski način pokazati i moliti Gospodina da uđe u naš svakodnevni život, da zajedno s nama hodi našim putevima, da nas vodi i usmjerava u životu. Važno je to iskustvo Božje blizine i prisutnosti kako se ne bismo izgubili pred kušnjama i izazovima našega vremena."

Od pustih i praznih riječi se ne živi, niti se spašava!

Na šestu vazmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Roberta Farkaša, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u Slavonskom Brodu. Vlč. Farkaš, između ostalog, poručuje: "Isus s pravom reče: 'Svijet me neće vidjeti, vi ćete me vidjeti.' Da, svijet ga ne vidi i ne prepoznaje jer gleda samo očima tijela i oslanja se samo na svoj razum. Mi ga vidimo i prepoznajemo tamo gdje je rekao, u njegovoj zajednici, u Crkvi."

1 2 3 8
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja