Budi dio naše mreže

Ključna riječ: veritas

Sedam knjiga za dušu prema preporuci urednice Katarine Varenice

„Ovih sedam knjiga odabrala sam iz srca. Preporuka za njih nije napisana u skladu s kritičarskim pravilima, niti obiluje književno-teorijskim pojmovima, niti obuhvaća najrecentnija izdanja. Ono što mogu sa sigurnošću tvrditi i za što preuzimam odgovornost jest da ćete čitajući svaku od njih postati bolji i zahvalniji ljudi.“

Blaženi Stepinac kakvoga još ne poznajemo otkriva se u knjizi 'Mladi Stepinac - pisma zaručnici'

Autor knjige Dian Baton (fra Ivon Ćuk) nevjerojatnim je spletom okolnosti došao do vjerodostojnog prijepisa dopisivanja između mladića Alojzija Stepinca s Marijom Horvat, njegovom zaručnicom. Alojzije je odlučio ostati seljak u rodnom Krašiću, na očevu imanju, te se oženiti i osnovati vlastiti dom i obitelj. Šest mjeseci nakon raskida zaruka otišao je u bogosloviju u Rim, postao svećenik, a kasnije nadbiskup i kardinal. U knjizi 'Mladi Stepinac – pisma zaručnici' autor u cijelosti prenosi i tumači šest Alojzijevih i dvanaest Marijinih pisama.

Europa treba riječ kršćanstva!

Travanjski Veritas - Glasnik sv. Antun Padovanski donosi zanimljiv tekst Ivana Glavinića u rubrici "Ogledi o Europi". Glavinić, između ostalog piše: "Europa (i svijet) ima smisla jedino ako ljudi imaju budućnost u Bogu. Tada ima smisla i zadaća učiniti Europu boljom nego što je jučer bila. Bez te budućnosti svako ljudsko djelo ostaje samo točka bez težine u beskrajnom svemiru koji ne poznaje nikakvu odgovornost pred nebom, već samo surov izračun, bez pravde i značenja."

Siniša Kovačić za Veritas: Kreirati medijske sadržaje veliki je privilegij

"Godinu dana na čelu Hrvatske katoličke mreže i sve promjene koje su i više nego očite bile su nam povod za razgovor sa Sinišom Kovačićem. U iskrenom, srdačnom i otvorenom razgovoru dotaknuli smo se niza velikih medijskih tema, kao i onih iz osobnoga života koje nam govore o uistinu velikom čovjeku koji svjedočanstvom vlastitoga života autentično živi svoje kršćansko poslanje." Ovim je riječima Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskog najavio intervju koji je s glavnim urednikom Hrvatske katoličke mreže Sinišom Kovačićem vodio fra Vladimir Vidović, glavni urednik Veritasa.

"Fratarska zanovijetanja" u novom broju Veritasa

Siječanjski Veritas-Glasnik sv. Antun Padovanski donosi zanimljiv uvodnik naslova "Novi početak i nove mogućnosti" u kojem glavni urednik fra Vladimir Vidović, potiče da na početku nove godine iskreno rješavamo sve svoje životne probleme, ali samo s Isusom. Budući da nam je Isus svojim rođenjem svima ponudio novi početak, novu i čistu stranicu, odazovimo se i mi i ispišimo je svojim čestitim životom.

Fra Ljudevit Maračić: "Veritas" je doživio medijsku blokadu od komunističke vlasti

Fra Ljudevit Maračić, koji surađuje od prvog broja izlaženja „Glasnika sv. Antuna“ i kojemu je pod nazivom „Veritasa“ bio glavni urednik punih 25 godina podijeljeno je nedavno priznanje počasnog predsjednika Uredničkog vijeća Veritasa. Za portal Hrvatska katolička mreža fra Ljudevit otkrio je detalje iz života urednika katoličkog medija za vrijeme komunističke vlasti.

30 POSTO POPUSTA na sva izdanja Veritasa

Izdavačka kuća Veritas sa sjedištem na Svetom Duhu u Zagrebu, u sklopu župe i svetišta sv. Antuna Padovanskog, odlučila je sve korisnike ove aplikacije Hrvatske katoličke mreže nagraditi popustom od 30 posto na bilo koje njihovo izdanje.

Pozivamo vas na nove izvedbe mjuzikla "Svetac svega svijeta"

Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga i Ansambl Kolbe pozivaju na izvedbe mjuzikla "Svetac svega svijeta" koje će se održati 30. studenog, 2., 3., 7., 9. i 10. prosinca u Dvorani sv. Franje na zagrebačkom Svetom Duhu s početkom u 20 sati.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja