Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveti-trn

Procesija sa Svetim Trnom posebnost je ovogodišnje proslave blagdana Svetog Trna

Blagdan Svetog Trna koji je bio na glavi raspetoga Isusa Krista kada je naš Spasitelj na križnom putu i Golgoti podnio muku za otkupljenje svijeta proslavit će se svečanim misnim slavljem i procesijom sa Sv. Trnom u Župi Uznesenja Marijina na Pagu koje će predvoditi mons. dr. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u RH.

Suradnja u javnom čašćenju relikvije Svetoga Trna paških benediktinki i hrvatskih vitezova Svetoga groba jeruzalemskog

Na svečanom misnom slavlju na svetkovinu Krista Kralja u nedjelju 24. studenoga u zbornoj crkvi Uznesenja Marijina u Pagu potpisana je svečana Povelja o suradnji u javnom čašćenju relikvije Svetoga Trna našega Gospodina Isusa Krista između predstavnika Samostana benediktinki Sv. Margarite u Pagu i Hrvatske magistralne delegacije Viteškog reda Svetoga Groba jeruzalemskoga.

Zadarska nadbiskupija obnavlja u Pagu pobožnost javnog štovanja 'Svetoga Trna'

Zadarska nadbiskupija će predstaviti u četvrtak veliki crkveni i duhovni događaj od milosnog značenja za cijelu Hrvatsku, objavio je nadbiskupijski Tiskovni ured . Na konferenciji za novinare u Nadbiskupskom ordinarijatu najavit će obnavljanje pobožnosti i javnoga štovanja 'Svetoga Trna' u Pagu, a što je bilo prije 73 godine zabranjeno od strane komunističke ateističke vlasti.

Sveti Trn s Kristove krune stoljećima se čuva u Pagu

Autentičan Trn s Kristove svete krune čuva se stoljećima u Samostanu benediktinki sv. Margarite u Pagu. U srce priče o toj svetinji povela nas je Ines Grbić u HKR-ovoj emisiji “Aktualno”. Bilo je to putovanje “i puno dalje, dublje i šire – u Jeruzalem. Štoviše, na Golgotu. Na svijetu jedino katedrala Notre Dame u Parizu i benediktinski samostan sv. Margarite u Pagu imaju službenu potvrdu Crkve, Svete Stolice, da je Sveti Trn koji se kod njih nalazi, onaj koji je bio dio Isusove trnove krune.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja