Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-ignacije-lojolski

Sveti Ignacije Loyolski: svetac za novu evangelizaciju

Za obnovu i revitalizaciju Crkve, Ignacije je zamislio novu zajednicu svećenika i braće laika koji bi bili duboko obrazovani u katoličkoj vjeri, teologiji i Svetom pismu. Bili bi vješti učitelji, mudri duhovni voditelji i nadareni propovjednici. On bi te ljude poslao diljem Europe da povrate kršćane koji su napustili Katoličku crkvu i da ojačaju vjeru katolika koji su možda bili nesigurni ili slabo obrazovani u osnovama svoje vjere.

Radost u Gospodinu

Sveti Ignacije Lojolski predlaže da, razmišljajući o uskrsnuću našega Gospodina i Spasitelja Isusa Krista, u ovim uskrsnim razmatranjima, molimo za plod kreposti.

Stopama svetog Ignacija...u Rim

Hrvatski isusovci s Centrom za duhovnost i kulturu Ignacije organiziraju hodočašće “Stopama sv. Ignacija… u Rim” od 6. do 11. svibnja povodom jubilarne Ignacijeve godine.

Testirajte svaki duh: kako započinjemo svoj put do razlučivanja

Tijekom svog oporavka, sv. Ignaciju Loyolskome Gospodin je otvorio oči za stvarnost duhovne bitke oko i u njemu. Njegova šogorica dala mu je knjige o svecima i nije imao boljeg načina da provede vrijeme od čitanja i razmišljanja. Prikovan za krevet tijekom svog dugog oporavka, otkrio je da će se, kada bi maštati o svjetovnim osvajanjima i avanturama, početi osjećati pusto.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja