Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-ignacije-lojolski

Potpuni oprost u godini sv. Ignacija

Povodom jubilarne Ignacijeve godine, Apostolska pokorničarna Svete Stolice objavila je dekret kojim se dodjeljuje potpuni oprost vjernicima koji pohode jubilarne isusovačke crkve od 20. svibnja 2021. do 31. srpnja 2022. godine.

Duhovna pustinja kao prilika za rast u vjeri

Ipak, pustinja doziva. Glas koji poziva u divljinu, poziva me da dođem i šetam neko vrijeme po žegi, kako bi kroz oskudicu i žeđ moja osjetila oživjela. Možda ću tamo pronaći neočekivani izvor vode, življi izvor nego onaj što sam ostavio iza sebe. Pustinja obećava neobičnu snagu u zamjenu za odricanje od udobnosti i lakoće. To je primjer koji nam Krist daje. Naš život će biti odgovor.

U četvrtak počinje jubilarna Ignacijeva godina 2021.-2022.

Isusovci i cijela ignacijevska obitelj ove godine obilježavaju „Ignacijevu godinu“: 500. obljetnicu obraćenja sv. Ignacija Lojolskoga, osnivača Družbe Isusove, i 400. obljetnicu njegove kanonizacije. Otvaranje jubileja je 20. svibnja 2021., točno 500. godina od dana koji se uzima kao početak procesa obraćenja tog važnog sveca Katoličke Crkve. Ignacijeva godina otvara se svečanom misom u crkvi Bezgrješnog Srca Marijina u Zagrebu, 20. svibnja, u 18.30 sati, koju će predvoditi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua.

Znate li što je ritmička molitva?

Ova metoda molitve nas usporava i pomaže nam da budemo usredotočeni. U užurbanosti našega života, ova nam molitva može pomoći da razvijemo veću osjetljivost za Boga. Saznajte što je to ritmička molitva!

Sv. Ignacije Lojolski: Kako čuti Božji glas?

Ako se nastojimo približiti Bogu, on će nam u miru i radosti govoriti u tišini naših srca. Vjerojatno se neće pojaviti u obliku potresa, ognja, munje ili vatre, već kao "šapat laganog i blagog lahora", kao što ga je čuo Ilija (1 Kr 19,12).

SKAC Palma: Mladi će Novu godinu dočekati u duhovnim vježbama u šutnji!

"Mladi su uistinu žedni tišine. Ne bih rekla da su željni šutnje jer u tišini zapravo razgovaraju s Bogom. Potrebna im je šutnja svijeta – da svijet zašuti, a da oni imaju priliku malo jasnije čuti Božji glas. U tom se smislu odvijaju duhovne vježbe u šutnji. Mladima je potrebna tišina i mir kako bi mogli jasnije raspoznati pokrete u duši i čuti Božji glas", rekla je za Hrvatsku katoličku mrežu voditeljica programa Ignacijevske duhovne obnove za mlade Marija Selak iz Studentskog katoličkog centra Palma u Zagrebu i pozvala mlade da na drugačiji način uđu u Novu godinu.

Sv. Ignacije zapalio je vatru koja i danas gori!

Ignacije de Loyola s prijateljima je samo htio služiti Bogu i nešto činiti za Crkvu. Ali od 1540. godine njegovo djelo širi se svijetom i zahvaća milijune na svim kontinentima i u svim razinama društva. Povodom blagdana sv. Ignacija Lojolskog za razgovor smo zamolili p. Dalibora Renića, provincijala hrvatskih isusovaca.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja