Budi dio naše mreže

Otvorene su prijave za novi program naziva ˝Pleši, moli, razluči˝ koji će se održati od 10. do 12. svibnja u Pastoralnom centru Baške Oštarije podno Velebita.

/ mk

Imaš li osjećaj da te život nosi, a ne znaš u kojem smjeru treba ići? Želiš živjeti puniji život bez obzira na okolnosti, a ne znaš kako?

U tome bi ti mogao pomoći ˝Pleši, moli, razluči˝ program koji će se održati 10.-12.05.2024. u predivnom okruženju Baških Oštarija podno Velebita.

Iskusi korisne metode razlučivanja sv. Ignacija Lojolskog uz integrativan pristup tjelesnog pokreta i ignacijevske duhovnosti i vježbaj se činiti izbore bliže smislenijem životu, bliže Bogu.

Očekuje te bogat program uz različite molitvene i iskustvene vježbe (grupne i osobne), nagovore, molitvu kroz ples i pokret, svetu misu, euharistijsko klanjanje te mogućnost za ispovijed i duhovni razgovor. Program se odvija djelomično u šutnji kako bi se lakše uronilo u molitveno ozračje.

Do sada su poznate brojne dobrobiti pokreta i plesa na čovjeka, a ponajviše je to opuštajući i relaksirajući učinak. U ovom programu pokret i ples koriste se kao sredstva za lakše uranjanje u prisutnost te povezivanje sa sobom, s drugima i Bogom kroz jednostavne geste, korake i instrumentalnu kršćansku glazbu. Stoga plesno predznanje nije potrebno, već stav otvorenosti polaznika za sudjelovanjem. Vanjski pokreti tijela pomažu nam u osvještavanju nutarnjih pokreta ili pokreta duše o kojima je sv. Ignacije puno poučavao i ostavio u ostavštinu metode razlučivanja istih. U šumi informacija i izbora svakodnevice i užurbanom ritmu života, često imamo osjećaj da nas život nosi. Zato je važno uočiti i biti svjesnim pokreta srca te spoznati otkuda dolaze poticaji i kamo nas vode te u konačnici koristeći svoju slobodnu volju, napraviti korak bliže smislenijem životu, bliže Bogu.

Voditelji programa su p. Hrvoje Mravak, SJ i Andreja Čondor.

Broj mjesta je ograničen na 20 polaznika, a prijave su otvorene do 04.05. ili do popunjenja mjesta.

Prijaviti se možete i više informacija o programu saznati na:

https://forms.gle/598Xrm6fv3VSBm8a7 ili na email: plesnamolitva@gmail.com

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja