Budi dio naše mreže

Sveti Ignacije Lojolski predlaže da, razmišljajući o uskrsnuću našega Gospodina i Spasitelja Isusa Krista, u ovim uskrsnim razmatranjima, molimo za plod kreposti.

/ dz

Međutim, Ignacije inzistira da ne samo da molimo za radost, već najintenzivniju radost. Još jednom moramo naglasiti ovo: radost u Isusu! Naša istinska radost može se pronaći i proživjeti samo u susretu s Gospodinom Isusom Kristom! On je uistinu uskrsnuo od mrtvih nakon što je položio život na drvu križa za nas grješnike, piše Catholic Exchange.

Povijesna činjenica Uskrsloga Isusa, da je On uistinu uskrsnuo od mrtvih, trebala bi rezultirati eksplozijom milosti, svjetla, mira i radosti u cijelom svijetu. Isus je došao na svijet kao Spasitelj, ne samo zbog jednog naroda ili jednog skupa vjerovanja. Naprotiv, Isus je umro i uskrsnuo od mrtvih za cijelo čovječanstvo i za svakoga od nas ponaosob!

Riječ katolik znači univerzalan – otvoren za sve koji otvaraju svoja srca da ga prime. Neka svi mi koji smo imali ovaj istinski i preobražavajući susret s Uskrslim Gospodinom Isusom, poput učenika na putu u Emaus, ne budemo sramežljivi podijeliti ovu radost s cijelim svijetom.

Isus nam zapovijeda: „Idite zato i učinite sve narode mojim učenicima krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha.” (Mt 28,19-20)

Gospa, Uzrok naše radosti

Naposljetku, jedno od najdjelotvornijih sredstava pomoću kojih zaista možemo proživjeti radost jest susret s Marijom, Gospom, Uzročnicom naše radosti. Ne samo da molimo pet otajstava svete krunice, već i Gospa u svom pjevanju hvale, ponekad poznatom i kao Magnificat, izražava gdje i kako i s kim uistinu možemo otkriti radost i živjeti je u najvećoj mogućoj mjeri . Pročitajte i molite se nad ovim riječima koje su zabljesnule u hvalospjevu hvale i radosti iz Bezgrješnog Srca Marijina: „Veliča duša moja Gospodina i klikće duh moj u Bogu, Spasitelju mom…“ (Lk 1,46-55) Koliko su to istinite Gospine riječi, Uzročniče naše radosti!

Samo u Bogu, samo u poznavanju Boga, samo u susretu s Bogom, samo u komunikaciji s Bogom, samo u ljubavi prema Bogu, samo u prepuštanju svog života Bogu (nasljedujući Gospu) možemo uistinu doživjeti istinsku i trajnu radost i sreću sada i zauvijek! Tako sa svetim Pavlom uzdignimo svoja srca Bogu: „Radujte se u Gospodinu! Opet kažem: radujte se u Gospodinu!“ (Fil 4,4) i: „Ovo je dan koji stvori Gospod: kličimo i radujmo se njemu!“ (Ps 118,24)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja