Budi dio naše mreže

Ključna riječ: stres-od-koronavirusa

Psihologinja Tanja Radionov: Mjesecima smo u stanju trajnog kolektivnog stresa, ali važno je nastaviti živjeti svoj život bez straha

Stalan fokus medija, vlasti i pojedinaca na COVID-19 drži nas već mjesecima u stanju trajnog stresa i potencira paniku što je sjajan preduvjet za maniplaciju ljudima. Društvo nam puca pod pritiskom pa se obrambenim reakcijama dijeli na one koji negiraju situaciju i one koji je panično preuveličavaju, sada nakon opuštenog ljeta valja naći zdravu sredinu odgovornosti bez straha, istaknula je u razgovoru za Hrvatsku Katoličku Mrežu mr. sc. Tanja Radionov, istaknuta zagrebačka prof. psihologije, psihoterapeutkinja, stalni sudski vještak i dipl. iz duhovno teološke kulture.

COVID-19: Pomaganje djeci u suočavanju s izvanrednim situacijama

Prema riječima članova Privatnog vjerničkog društva bračnih i obiteljskih savjetovatelja, bez obzira na dob vašeg djeteta, ono se može osjećati uzrujano ili imati druge snažne emocije u izvanrednim situacijama kao što je ova. Smatraju kako neka djeca reagiraju odmah, dok druga mogu pokazati znakove poteškoće mnogo kasnije. Uobičajeni simptomi i reakcije mogu se razlikovati ovisno o djetetovoj dobi, prethodnim iskustvima i o tome kako se dijete obično nosi sa stresom.

Savjeti za roditelje o tome kako pomoći djeci da se nose sa stresom vezanim uz pandemiju COVID-19

Prema riječima članova Privatnog vjerničkog društva bračnih i obiteljskih savjetovatelja, djeca i tinejdžeri dijelom reagiraju na ono što vide od odraslih osoba oko sebe. Kad se roditelji i skrbnici nose s pojavom epidemije COVID-19 mirno i samouvjereno, mogu pružiti najbolju podršku svojoj djeci, pojasnili su. Roditelji mogu biti uvjerljiviji i pružiti više sigurnosti drugima oko sebe, posebno djeci, ako su bolje pripremljeni.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja