Budi dio naše mreže

Ključna riječ: s-karolina-miljak

Trideset godina od održavanja prve Ljetne škole djece Roma u Hrvatskoj

Prva Ljetna škola djece Roma u Hrvatskoj održana je u Zagrebu od 2. do 12. srpnja 1994. godine u  Učeničkom domu Marije Jambrišak, kao dopunska nacionalna, ali i međukulturna škola za pripadnike romske nacionalne zajednice. Polaznici ljetne škole bili su učenici iz romskih naselja iz cijele Hrvatske (različite socijalne, kulturne, jezične i vjerske sredine), a organizatori: Savez udruženja Roma Hrvatske i Odbor za pastoral Roma-Hrvatske biskupske konferencije, uz potporu Ministarstva prosvjete i kulture. 

Prva godišnjica smrti s. Karoline Miljak

Voditeljica Ureda za pastoral Roma HBK, članica Družbe Klanjateljica Krvi Kristove s. Karolina Miljak, ASC preminula je 8. siječnja 2022. godine u Zagrebu.

Tko je bila s. Karolina Miljak? Crtice iz života i otkrivanja poziva za pastoral Roma

S. Karolina Miljak, voditeljica Ureda za pastoral Roma Hrvatske biskupske konferencije i članica Družbe Klanjateljica Krvi Kristove, oduvijek je željela raditi za Isusa koji je bio njezina snaga, a Njegova ljubav i milost grijali su joj srce i poticali da radosnu vijest navijesti svakoj osobi! U pastoralu s Romima pronašla je prave misije na tlu domaće crkve. Često je isticala da bi se o tome mogli pisati romani, kao i o otkrivanju njezina poziva.

(Pra)početak Hrvatskoga katoličkog radija

U danima našega slavlja svoja sjećanja na početke Radija, ali i nešto prije toga, s nama je podijelila s. Karolina Miljak, ASC. Kako nam je rekla, ona je bila svjedok vremena i pokretanja Hrvatskoga katoličkog radija puno prije 17. svibnja 1997. godine.

Vrednujte sebe i svoj rad

U emisiji "Novi valovi dobrote" Hrvatskoga katoličkog radija - urednice s. Karoline Miljak - u četvrtak, 25. veljače, gostovao je mladi Rom Siniša Musić koji je predstavio rad i određene problematike rada i djelovanja Romske organizacije mladih Hrvatske.

Marijan Oblak – evangelizator Zadarske nadbiskupije (3/3)

„Mislim da je jedna od temeljnih poruka pape Ivana Pavla II. ono što je on na početku rekao: „Ne bojte se!” Ne bojte se u ovom sekulariziranom svijetu biti pravi dosljedni kršćani koji svjedoče. Zato treba vjeru doživjeti i živjeti osobno, ne rutinski, ne tradicionalno. I taj njegov napor s takozvanom novom evangelizacijom – nije ona nova po nauci nego po načinu da svoju vjeru osobno produbimo i da stvorimo jedan osobni kontakt s Bogom.” Riječi su ovo zadarskog nadbiskupa Marijana Oblaka kojima se prisjetio poruke svetog pape Ivana Pavla drugog i danas upućene svima nama.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja