Budi dio naše mreže

Ključna riječ: rak

SVJETSKI USPJEH HRVATSKIH ZNANSTVENIKA Gljivama u borbi protiv karcinoma

Skupina hrvatskih znanstvenika dokazala je da kombinacija ekstrakata ljekovitih gljiva na prirodan i neškodljiv način narušava širenje uznapredovaloga karcinoma debelog crijeva. Zaključili su to u znanstvenom članku objavljenom u "Frontiers in Pharmacology", jednom od vodećih svjetskih časopisa na području istraživanja potencijalnih terapijskih sredstava. Dr. Ivan Jakopović, jedan od autora istraživanja koji proučava ljekovita svojstva gljiva gotovo četiri desetljeća, za Hrvatsku katoličku mrežu rekao je više o ovom svjetskom uspjehu.

Nisi sama-hodaj s nama!

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka "Nismo same" uključila se u Europski tjedan mobilnosti, manifestaciju koju uz potporu Europske komisije od 16. do 22 rujna tradicionalno organizira i grad Zagreb. Tim povodom "Nismo same" u nedjelju 22. rujna organiziraju šetnju centrom grada pod nazivom "Nisi sama - hodaj s nama!"

Ivan Đikić: Rak ćemo pobijediti

Vijenac, središnji hrvatski list za kulturu i umjetnost, ove godine slavi 150 obljetnicu. Tim povodom Hrvatska katolička mreža prenosi najzanimljivije tekstove iz ovog dvotjednika za kulturu Matice hrvatske.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja