Budi dio naše mreže

Ključna riječ: pater-ivan-ike-manduric

BITI MUŠKARAC DANAS "Ključ je u ravnoteži"

Tema muževnosti u posljednje je vrijeme izrazito aktualna. Što znači biti muškarac danas i s kakvim se izazovima svakodnevno susreću za Hrvatsku katoličku mrežu rekli su riječki vjeroučitelj Marin Miletić i glazbenik Alan Hržica.

Slika muškarca iz ženske perspektive

Pitanje što je muškarac u posljednje je vrijeme uzburkalo razne struje. Stoga smo upitali katoličku influencericu Eminu Dabo Hunjak, suprugu i majku jednog djeteta, kakva je njezina slika muškarca.

Pater Ivan Ike Mandurić: "Svaki muškarac sanja da bude heroj"

Isusovac Ivan Ike Manduric odgovorio je na brojne prozivke u medijima vezano uz njegovu objavu o tome kakav muškarac treba biti. Javnosti se pater Ike Mandurić obratio putem društvenih mreža, tekstom u kojem ponovno poziva na kamp za muškarce "Kupreška vrata".

"GDJE SU NESTALI MUŽEVI?" - pozivnica za ljetni kamp ili nešto više od toga?

"Muškarac stisnut u četiri zida vlastitoga doma nikada neće spoznati što u sebi nosi. U takvom prostoru on je inferioran ženama pa jedino što može postići jest da je svednevice razočarava. U današnje vrijeme previše smo izloženi tezama kako on mora brinuti tek o obitelji i kako je to njegovo jedino poslanje: biti sa svojom ženicom i dječicom, kupovati namirnice, usisavati tepih, prati rublje, te tu i tamo popraviti pokoji kvar... Ta, i sveti Josip je bio baš takav?", poručio je pater Ike Mandurić pozivajući na ljetni kamp "Kupreška vrata".

Pater Ike Mandurić: Zašto volim odlaske u "birtije" najnižeg društvenog ugleda?

Poznati isusovac i duhovnik mladih pater Ivan Ike Mandurić prije godinu dana otišao je u Kanadu pa na Filipine gdje se nalazi u misijama. Kao razlog svog odlaska u misije naveo je da svaki svećenik prolazi različite duhovne programe, pa se on tako nalazi u programu treće probacije. Svojim britkim promišljanjima javlja nam se s Filipina.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja