Budi dio naše mreže

Mladi iz splitskog SKAC-a posjetili su potresom pogođena područja. "Umornih ruku, ispunjenoga srca i radosnih lica, vratili smo se kući. Zahvalni smo da smo dio svoga vremena mogli uložiti u gradnju boljega sutra naše Banovine, a time i domovine",napisali su na svojoj Facebook stranici Skac St. Objavu prenosimo u cijelosti.

/ im

Iako je od razornog potresa prošlo skoro dva mjeseca ljudi iz tih krajeva nisu zaboravljeni, a da je to tako svjedoče ovi mladi iz Splita i Osijeka.

“Prošli vikend smo se zaputili u Banovinu gdje smo proveli novi volonterski vikend. Smjestili smo se u Ivanić Gradu gdje su nam domaćini bili Župa sv. Petra apostola i srdačni župnik don Branko Koretić. Svoje volonterske dane proveli smo u velikom skladištu Crvenog Križa u Petrinji i na terenu u selima oko Gline. Ostvarili smo lijepu suradnju s našim prijateljima iz SKAC Osijek”, napisali su.

Foto: Facebok Skac St

“Sortirali smo hranu te slagali pakete hrane i higijenskih potrepština za potrebite, dok smo u nedjelju bili na terenu gdje smo vidjeli izbliza patnje našega naroda i velike potrebe. Išli smo od krova do krova i uviđali materijalne, ali i duhovne potrebe stanovnika. Svi su govorili da im je pomoglo iti da ih se netko sjetio i odlučio provesti malo vremena s njima, pitao ih kako su i treba li im što. Grupa je naših volontera izašla na teren i u ime Crvenog Križa gdje smo raznosili pakete pomoći u teže dostupna sela. Umornih ruku, ispunjenoga srca i radosnih lica, vratili smo se kući. Zahvalni smo da smo dio svoga vremena mogli uložiti u gradnju boljega sutra naše Banovine, a time i domovine”, stoji na kraju njihove objave.

Foto: Facebok Skac St

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja