Budi dio naše mreže

Slika muškarca iz ženske perspektive

Pitanje što je muškarac u posljednje je vrijeme uzburkalo razne struje. Stoga smo upitali katoličku influencericu Eminu Dabo Hunjak, suprugu i majku jednog djeteta, kakva je njezina slika muškarca.

/ mp

“Što za mene znači muškarac? Za mene muškarac znači netko tko je, prije svega, različit od žene, ali i onaj tko se upotpunjava sa ženom, naravno ukoliko nema poziv za svećenstvo kada se upotpunjava u odnosu s Bogom. S obzirom na različitost prema ženi, muškarac je za mene onaj tko je fizički snažniji, ali tek upotpunjujući se sa ženom postaje i emotivno jak jer je ona čuvarica njegova srca. Ženina nježnost postaje muškarčeva snaga.

Emina Dabo Hunjak

U odnosu na ženu, muškarac je onaj koji joj pomaže, ponekad radeći ono što je njegovu spolu prirodnije, poput nekih fizičkih poslova ili možda samo on priskrbljuje za obitelj, ali ponekad se i on mora prilagoditi izazovima današnjeg vremena i podnijeti žrtvu. Jer danas su i muškarac i žena oni koji nose kruh na stol pa prema tome i muškarac mora biti taj koji bi ženi trebao pomoći i u kućanskim poslovima. Možda se čini banalno kao odgovor na ovo veliko pitanje, ali to su svakodnevne stvari od kojih se sastoji život.

I da, muškarac jest snažan i jak, ali to ne bi trebao pokazivati samo u teretani ili dok se hvali poslovnim uspjesima pred svojom ekipom, nego kod kuće, u intimi svojega doma, obitelji, tad muškarac pokazuje koliko je muškarac, koliko će pomoći i razumjeti ženu koja ga treba. Muškarac je za mene onaj koji je uzor svojoj djeci, koji odgoja svojim primjerom, onaj koji je ženi potpora i utjeha, zagrljaj i poljubac, a prije svega onaj koji pred očima ima Krista i ponizan je pred Bogom. U toj poniznosti svaki muškarac će voljeti ženu kao što Krist voli svoju zaručnicu Crkvu, a za sve je na kraju krajeva mjera ljubav, pa tako i za muškarca”, poručila je Emina Dabo Hunjak.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja