Budi dio naše mreže

Svečana Sveta Misa povodom 10 godina djelovanja i postojanja Udruge Betlehem u Sisku, proslavljena je u srijedu 15. 03. 2023. u bazilici sv. Kvirina u Sisku. Misno slavlje u 18 sati predvodio je pater Marko Glogović, duhovnik i osnivač Udruge Betlehem, a suslavio je župni vikar bazilike sv. Kvirina vlč. Kristijan Pezić Euharistijsko slavlje animirao je rektor bazilike sv. Kvirina, preč. Robert Jakica.

/ im

Pater Glogović se u propovjedi osvrnuo na početke Udruge Betlehem u Sisku, prisjetio se svih koji su pomogli svojim nesebičnim darivanjem kako bi se ostvarilo ovo veliko Božje djelo, kako bi se pomoglo mnogim majkama, djeci i roditeljima; kako bi se promicalo dostojanstvo ljudskoga života od začeća do prirodne smrti.

Pater Glogović je u propovijedi istaknuo koliko je današnji čovjek opterećen svakodnevnicom te u njoj pronalazi samo negativne stvari, o njima priča, o njima razmišlja s njima se dijeli s drugima. Važno je u svakodnevnom životu naglasio je pronaći pa barem i jednu malu stvar za koju svatko od nas treba zahvaliti Gospodinu. Jer bez obzira kroz kakve teške trenutke osoba prolazi svi trebamo pronaći onu jednu dobru misao, lijep trenutak dana koja će nas podignuti da nastavimo dalje hodati.

Važno je u svakodnevnom životu naglasio je pronaći pa barem i jednu malu stvar za koju svatko od nas treba zahvaliti Gospodinu.

Na kraju se pater Glogović zahvalio svima koji podupiru i sudjeluju u radu Udruge Betlehem u Sisku moleći Božji blagoslov za sve planove i ideje koji će se po Božjoj volji u budućnosti ispuniti.

Nakon mise bilo je klanjanje pred Presvetim kojega je predvodio pater Glogović, a glazbeno su animirale sestre Milosrdnog Isusa.

Podsjetimo, Udruga Betlehem posjeduje ‘kuće života’ u Zagrebu, Karlovcu, Sisku i Varaždinu. Splitska kuća je zatvorena.

Najkraće rečeno, možemo reći – citirajući ih – da je njihova udruga udruga promicanja radosti života i ljubavi prema nerođenoj djeci i njihovim roditeljima.

Njihov duhovnik i utemeljitelj p. Marko Glogović – na mrežnim stranicama Betlehem.hr – nedavno se osvrnuo na izgradnju njihove sigurne kuće izražavajući u prvom redu žalost što takve kuće uopće postoje u Hrvatskoj.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja