Budi dio naše mreže

Ove subote, 2. rujna slavi se 19. Molitveni sabor za nerođene. Ovo je već 19. puta da se članovi ovog apostolata susreću na cjelodnevnoj duhovnoj obnovi.

/ mdj

“Apostolat za život započeo je 15. rujna 1999. godine na blagdan Gospe Žalosne”, istaknuo je p. Marko Glogović. Udruga se bavi isključivo humanitarnim aktivnostima, bilo da se radi o savjetodavnoj pomoći, duhovnoj, psihološkoj ili socijalnoj.

Plodovi ovog apostolata i više su nego vidljivi. Trenutno imaju 7 kuća za samohrane majke i djecu.  Osim toga, svojim radom  do sada su uspjeli spasiti stotinjak dječice od abortusa. Pomogli su preko 1000 bračnih parova, jednako kao i obiteljima s mnogo djece.

Poziv na slavlje 19. Molitvenog sabora

Svake godine prva subota u rujnu predstavlja dan udruge Betlehem, koja već godinama zauzeto radi s mnogim pojedincima i grupama na civilizaciji života.

“Svi su pozvani vapiti Bogu za najmanje, nerođene, supružnike, ili za sve one koji su ranjeni pobačajem”, istaknuo je p. Glogović.

Osim toga, p. Marko istaknuo je i posebno mjesto za molitvu, gdje bračni parovi dolaze moliti za dobivanje milosti djeteta.

Plodovi ovog apostolata i više su nego vidljivi. Trenutno imaju 7 kuća za samohrane majke i djecu.  Osim toga, svojim radom  do sada su uspjeli spasiti stotinjak dječice od abortusa. Pomogli su preko 1000 bračnih parova, jednako kao i obiteljima s mnogo djece.

“Kada dođete pred tu našu nazaretsku kućicu vidjet ćete mnoge pločice na kojima su ispisane zahvale bračnih parova za zadobivenu milost života.”

Sam program počinje 2. rujna u 9.30 sati s molitvom krunice. Nakon toga slijedi sv. Misa, te nakon nje  poticajan i radostan popodnevni nastavak molitvenog programa do 18h.

Svi su pozvani vapiti Bogu za najmanje, nerođene, supružnike, ili za sve one koji su ranjeni pobačajem.

“Dođite i primite milosti za sebe, svoju djecu, svoju obitelj! Primimo ohrabrenje i osnaženje u ovim vremenima. Ispunimo se silom Duha Svetoga da bismo mogli biti i ostati branitelji života, da bi naša vjera rasla, ljubav bila djelotvorna. Dobrodošla sva srca željna duhovne obnove, pod majčinskim plaštem Gospe, Kraljice mira, Majke ljubavi, Majke života!”, zaključio je p. Glogović.

Mjesto koje privlači brojne hodočasnike

Pavlinski samostan i župa Rođenja Blažene Djevice Marije u Sveticama kod Ozlja  – Gora blagoslova – mjesto je koje privlači brojne hodočasnike u tihoj molitvi i zahvalnosti Bogu za dar života i za ljepotu prirode.
Kada dođete pred tu našu nazaretsku kućicu vidjet ćete mnoge pločice na kojima su ispisane zahvale bračnih parova za zadobivenu milost života.

U Sveticama se tijekom godine održavaju brojne duhovne obnove, dolaze bračni parovi, oni koji mole za djecu, ali i za prihvaćanje križa neplodnosti.

Nazaretska kućica Male Gospe molitveni je prostor gdje se supružnici mole za djecu. U kapelici Betlehem moli se za trudnice. Tu je i slika Milosrdnog Isusa.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja