Budi dio naše mreže

Ključna riječ: od-krista-pozvani

DON ANTE VRCIĆ Trenutak Stepinčeve smrti bio je najupečatljivija scena

Upravo za scenu prelaska kardinala Alojzija Stepinca nebeskome Ocu don Ante Vrcić ističe da je bila najupečatljivija na cijelom snimanju. Dotaknula je sve prisutne, među kojima su bili i oni koji nisu duboko u vjeri, jer se osjetila kardinalova sveta prisutnost. Smatra da je Stepinčeva poruka svima nama: Klekni i moli!

O. Mile Vranešić – žumberačka legenda, inicijator obnove proslave Sveta tri Jerarha nebeskih zaštitnika Križevačke eparhije

O. Mile Vranešić je u Križevačkoj eparhiji na službi od 1977. godine. Do danas je služio Bogu i ljudima na desetak žumberačkih župa. Obnavljao je župe materijalno i duhovno, a kao neumorni zagovornik potrebe vraćanja i očuvanja žumberačkog uskočkog identiteta proveo je u djelo brojne inicijative. Povodom 40 godina svećeništva papa Franjo mu je podijelio poseban blagoslov, a u svome pastoralnom djelovanju razvijao je specifičan oblik pastorala koji se temelji na osobnim kontaktima.

60 godina svećeništva fra Bernardina Škunce: Jedino mi je žao što nisam bio još bolji fratar i svećenik!

„Ja ću biti fratar“, izrekao je još u ranom djetinjstvu član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa središtem u Zadru fra Bernardin Škunca koji je, unatoč krhkom zdravlju, svojim djelovanjem ostavio dubok trag u najstarijoj franjevačkoj provinciji u Hrvatskoj, ali i na znanstvenom i kulturnom području. Donosimo vam svjedočanstvo ovoga dijamantnog jubilarca, koji je 60 godina svećeništva proslavio u travnju 2023. u Samostanu sv. Ante na splitskom Poljudu. 

S. Finka Tomas: Ne umaramo se u traženju novih putova k ljudima

Vođene motom utemeljitelja o. Teodozija Florentinija „Potreba vremena, volja je Božja!” redovnice Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa već 155 godina djeluju na hrvatskome tlu. Matična kuća je u Đakovu, a njezinu inačicu u malom na zagrebačkom Vrhovcu vodi s. Finka Tomas. U kući djeluje dječji vrtić, domovi za studentice, održavaju se duhovni susreti i kreativne radionice. Velika želja sestara je ostvariti projekt prihvatilišta za bolesnike koji dolaze u Zagreb na liječenje.

Misionarka s. Ivančica Fulir: "Afrika ti uđe u srce i veže te!"

Tko jednom posjeti Afriku ili iz nje ne želi otići ili se više nikada ne vraća – ističe misionarka s. Ivančica Fulir koja je kroz volontiranje u Africi otkrila svoj poziv na Bogu posvećenim životom. Djeluje u misijskoj zajednici Marijinih sestara u Beninu koja vodi dva sirotišta i dvije ambulante u mjestima Affame i Biro. Iako se zbog skromnih materijalnih mogućnosti svaki objekt izgrađuje ciglicu po ciglicu, sestre otvaraju novu zajednicu u mjestu Banigbe-Gare.

Mons. Leonard Markač čuvar duha, duše i baštine koprivničkog kraja zahvalan je kardinalu Stepincu i majci za svoje zvanje

Dvadeset i peta obljetnica beatifikacije blaženog kardinala Alojzija Stepinca posebno je važna za močilsku župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Koprivnici i župnika mons. Leonarda Markača koji je prije 25 godina dao postaviti oltarnu sliku bl. Stepinca u župnoj crkvi. Uz ovaj svijetli lik Crkve u Hrvata vezan je još od djetinjstva majčinim savjetom da mu se moli, a kao promicatelj štovanja blaženom Stepincu na dar je dobio dragocjenu relikviju – Stepinčeve čarape.

Fra Jordan Ostojić: Centar „Kardinal Stepinac“ u Buenos Airesu školuje 1900 djece. Zahvalni smo providnosti Božjoj koja sve vodi!

Fra Jordan Ostojić jedan je od dvojice franjevaca članova Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, koji djeluje u mjestima hrvatske prisutnosti u Argentini. U razgovoru se osvrće na rad Školskog centra 'Kardinal Stepinac' u Buenos Airesu gdje je istoga dana kada je bila Stepinčeva beatifikacija u Mariji Bistrici 3. listopada 1998. godine proslavljen spomendan bl. Alojzija Stepinca. Otkriva kako je njegova obitelj stigla u Argentinu te kako se providnost Božja pobrinula da dva rođena brata fra Jordan i fra Berislav budu na službi hrvatskom i argentinskom narodu.

1 2 3 16
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja