Budi dio naše mreže

Ključna riječ: od-krista-pozvani

Preč. Mario Kopjar: Budimo oni iz kojih će se osjećati Isusov pogled, i čuti njegov glas!

Preč. Mario Kopjar je od djetinjstva znao svoj put na koji ga Bog poziva. Njegova ljubav prema umjetnosti ostvarila se u studiju sakralne arhitekture, a kao predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu Varaždinske biskupije zadužen je za obnovu crkvi oštećenih u potresu 2020. godine, čija su oštećenja sanirana u rekordnom roku. Svoj stručni doprinos dao je oko uređenja svetišta varaždinske katedrale, izgradnje Pastoralno-misijskog centra Sveti Ivan Krstitelj u romskom naselju Gornje i Donje Vratno kao i župne crkve u Kravarskom. Od početka 2021. godine pročelnik je Hrvatskoga instituta za liturgijski pastoral.

Tko je bila s. Karolina Miljak? Crtice iz života i otkrivanja poziva za pastoral Roma

S. Karolina Miljak, voditeljica Ureda za pastoral Roma Hrvatske biskupske konferencije i članica Družbe Klanjateljica Krvi Kristove, oduvijek je željela raditi za Isusa koji je bio njezina snaga, a Njegova ljubav i milost grijali su joj srce i poticali da radosnu vijest navijesti svakoj osobi! U pastoralu s Romima pronašla je prave misije na tlu domaće crkve. Često je isticala da bi se o tome mogli pisati romani, kao i o otkrivanju njezina poziva.

Fra Matej Jovanovac: Isus ne odbija one koji mu dolaze iskrena srca!

Magistar biblijskih znanosti fra Matej Jovanovac govori o tzv. petom evanđelju Svetoj Zemlji u kojoj je na poslijediplomskom studiju, te o doživljaju događaja iz evanđelja na mjestima gdje su se događali. Osvrće se na svoje službe u Provinciji franjevaca trećoredaca glagoljaša, kao i o sudjelovanju u projektu 'Pod smokvom'.

Vlč. Josip Levaković: Hrvati u Irskoj Misiju doživljavaju kao utočište

Hrvatska katolička misija Dublin obilježava petu godinu djelovanja. Prvi voditelj misije vlč. Josip Levaković, koji je u Irsku stigao poput iseljenih Hrvata tek s najosnovnijim stvarima, ističe da je sav rad u misiji Božje djelo. Osvrće se i na svoju svećeničku formaciju i službe u Domovini, te otkriva što bi bilo dobro iz pastorala u misijama prenijeti u domovinsku Crkvu.

Vlč. Robert Jakica: Ljudi pate od posljedica potresa i pandemije ali ne gube vjeru i nadu u bolju budućnost

Vlč. Robert Jakica vodi župu sv. Krivina u Sisku na čijem području je u tri kontejnerska naselja smješteno oko 100 obitelji. Potiče sve ljude dobre volje da pomažu Caritas koji najbolje poznaje što je nužno ljudima u potrebi. Ovaj profesor orgulja otkriva kako je zajedno s ljubavlju prema glazbi u njegovom životu rastao i poziv za svećeništvom.

S. Agneta Sakač – milosrdnica koja je posvetila život bolesnicima 'u predvorju raja'

S. Agneta Sakač u duhu karizme sv. Vinka Paulskog šest desetljeća služi bolesnicima i potrebitima raznim životnim područjima. Punih 34 godine djelovala je u njemačkih zdravstvenim ustanovama u Tübingenu, Aachenu i Horbu. Tijekom Domovinskog rata odradila je čak 112 vožnji humanitarne pomoći iz Njemačke u Hrvatsku, a radeći na odjelu neonatologije u bolnici brinula se da prerano rođena djeca ne umru bez sakramenta krštenja.

P. Stipo Balatinac: Vjernici oduševljeni ponovnim zajedništvom s Gospodinom u bazilici Srca Isusova u Zagrebu!

Bazilika Srca Isusova u Zagrebu, jedna od ispovjedaonica grada, otvorila je vjernicima svoja vrata. Nužna sanacija šteta nastalih u potresu, da bi bazilika bila sigurna za vjernike, trajala je 20 mjeseci. Prvi koraci ne bi bili mogući bez brojnih darova dobročinitelja Zakladi za obnovu bazilike kojom upravlja p. Stipo Balatinac. Ovaj isusovac ujedno je i član mobilnog tima svećenika za psihološku-duhovnu pomoć ljudima stradalim u potresu na Banovini, a duži niz godina bio je uključen u odgoj mladih.

S. Slavica Buljan: Dar zvanja je poljubac Duha Svetoga!

S. Slavicu Buljan spisateljicu, pjesnikinju i marljivu djelatnicu u promicanju glasa svetosti Drinskih mučenica, u Družbu Kćeri Božje ljubavi privukao je rad sestara s djecom. Želja za misijskim djelovanjem odvela ju je kao medicinsku sestru na Kosovu i u Makedoniju da pomažete ljudima u potrebi, a služba provincijalne tajnice vratila ju je u sjedište Provincije u Zagreb. Nakon što je 15 godina posvetila radu na kauzi Drinskih mučenica, zadnjih godina radi na pripremi za otvaranje kauze jedne laikinje Danice Širola.

Vlč. Nikola Jurković: Imajmo povjerenja u Gospodina i ne sumnjajmo u njegovo vodstvo!

Vlč. Nikola Jurković vodi župu sv. Jurja u Gornjoj Stubici koja se ponosi svojim velikanom - pilotom Rudolfom Perešinom. U župi, u kojoj je izraženo služenje Crkvi u darivanju i volontiranju, uspješno su sanirane štete od zagrebačkog potresa, a u želi da se podrži otvorenost životu izgrađen je vrtić za koji je Zagrebačka nadbiskupija darovala zemljište. Unatoč brojnih obvezama vlč. Nikola redovito posjećuje dječju bolnicu u Klaićevoj u Zagrebu gdje mu je svaki susret s malim bolesnicima neponovljivo iskustvo.

1 2 3 11
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja