Budi dio naše mreže

Ključna riječ: od-krista-pozvani

S. Ivanka Darojković: Bog na čudesan način, unatoč svim poteškoćama, nađe načina da svakome pokaže njegov put

Odrastajući uz Gospino svetište u Letnici s. Ivanka Darojković doživjela je iskustvo zajedništva i pripadnosti te zavoljela svoju župnu zajednicu. Kao vjeroučiteljica ističe da je važno da djeca budu uključena u život svoje župne zajednice kako bi osjetila kako župa diše. Ova članica Družbe sestara služavki Kristovih ostala je vjerna svoje pozivu unatoč svim iskušenjima, a za to je Gospi Letničkoj njezin otac zahvalio hodočasteći pješice 900 kilometara.

Fra Ljubomir Šimunović: "Bog je vjeran i znao sam da će me pratiti"

"Moja želja je da se u Domovini stvari tako poslože da ti ljudi nakon nekog vremena, s novim iskustvima i znanjima, budu dobrodošli u Hrvatskoj, bez velikih administrativnih ili drugih poteškoća", istaknuo je fra Ljubomir Šimunović iz Hrvatske katoličke misije London, delegat za Zapadnu Europu, koji je pastoralno skrbio i o Hrvatima u Irskoj.

Fra Antonio Šakota: Mladi nam sada dolaze i iz ostalih Misija i udaljenih gradova

"Bio sam svjestan da trebam otići, bila je potreba", ističe fra Antonio Šakota iz Hrvatske katoličke misije Zurich, delegat za Švicarsku. Fra Antonio u Misiju stiže 2018.godine. Prije dolaska u Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji bio je duhovni asistent Frame, Franjevačkog svjetovnog reda i promicatelj duhovnih zvanja.

VLČ. IVICA KOMADINA "Danas je u Njemačkoj uistinu izazovno biti katolik"

Vlč. Ivica Komadina istaknuo je da kada se osvrne na svoj svećenički životni put velika mu je radost bila osjetiti zahvalnost vjernika "i njihova sigurnost da nisu sami, da su biskupi i svećenici s njima" te je zaželio "da Hrvati u Domovini i inozemstvu ostanu povezani te da jedni druge podržavaju".

Fra Edi Ricov: Volim pomagati ljudima pomirujući ih s Bogom

Potrebno je imati pozorno uho za čuti muku čovjeka opterećenog grijehom - ističe poznati i puku dragi zadarski ispovjednik fra Edi Ricov koji uvijek pristupa penitentu pažljivo i s ljubavlju da se poželi ponovno vratiti. Ovaj franjevac trećoredac glagoljaš, koji skoro 40 godina djeluje u samostanu sv. Mihovila u Zadru, smatra da je najbolje iskustvo svećeničke službe u doživljaju radosti penitenta kada se pomiri s Bogom.

Fra Mate Kolak: Ako imaš nemoguć prijedlog za Boga samo mu ga predaj i vidjet ćeš kako će On to brzo učiniti mogućim!

Svako vrijeme borbe je milosno vrijeme! – ističe fra Mate Kolak koji smatra da redovnički život pruža veliko bogatstvo. Poziv je osjetio rano u djetinjstvu. Razmišljao je o tome da bude franjevac, ali ga je providnost Božja dovela pavlinima. Inicijator je apostolata 'Pod smokvom', trenutno je na doktorskom studiju te župnik u Svetom Petru u Šumi.

Vlč. Damir Ocvirk: Sigurnost Kristove prisutnosti treba nas jačati i krijepiti unatoč svim nevoljama!

Sveti Josip me kao svećenika više puta posramio jer sam bio zabrinut, a on je mnoge stvari riješio - ističe župnik zagrebačke župe sv. Josipa vlč. Damir Ocvirk. Svjedočeći blizinu i naklonost sv. Josipa naglašava da nasljedovati ovoga sveca znači pomagati jedni drugima na putu u nebo. Osvrće se na svoje dosadašnje službe kao i na put ka svećeništvu na kojem je praćen roditeljskom podrškom.

Vlč. Saša Malović: Jedino bitno u životu je truditi se svidjeti Bogu, a ne čovjeku!

'Isuse, ako te ima ja to moram znati' - zavapio je vlč. Saša Malović koji je kao sin jedinac imao razuzdano mladenaštvo, dobro je živio ali nije bio sretan. Božju ljubav doživio je tijekom jednog molitvenog susreta, a zatim se javio i poziv za svećeništvom. U 27. godini života ulazi u bogosloviju. Danas je župni vikar u Rabu i župni upravitelj Supetarske Drage te dio tima apostolata 'Pod smokvom'.

S. Marija Beroš: Život ima smisao što god da se događa, i nema tako teške situacije od koje Bog ne bi bio jači i veći!

Još kao malena djevojčica osjetila je vatru poziva u svome srcu i poželjela biti kći Božje ljubavi. Ističe da svoj poziv vidi u molitvi za djecu, mlade i roditelje, i posebno je angažirana u molitvi za nerođene. U pobožnosti Križnoga puta doživljava posebnu snagu i ljubav, a svoje talente poput pjevanja i glume koristi da pretoči vjeru u zajednicu gdje je poslana. Prva je redovnica u svojoj župi Rođenja BDM u zagrebačkoj Granešini, a trenutno je na službi u župi Bezgrešnog začeća BDM na Puntamici u Zadru. Uz to što predaje vjeronauk u OŠ Šimuna Kožičića Benje ona je i razrednica 5. razreda.

Vlč. Milan Milovan: Bog te ljubi! Budi sretan!

„Marijo vodi nas k Isusu” – ovo marijansko geslo obilježilo je svećenički život vlč. Milana Milovana koji je u godini proslave dijamantnog jubileja svećeništva. U osvrtu na svojih 60 godina svećeništva ističe da ga do danas nose – evangelizacijski seminari i karizmatska obnova, koja je počela s prof. Tomislavom Ivančićem, i marijanska duhovnost Međugorja.

1 2 3 12
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja