Budi dio naše mreže

Ključna riječ: od-krista-pozvani

S. Marijana Novosel: Čežnja za služenjem Bogu jača je od svega

Sestra Marijana Novosel otkrila je poziv za Bogu posvećenim životom kada je imala 21 ili 22 godine. Bogu je jednostavno rekla da je dovede u samostan ako je zove. Gospodin se poslužio njezinom majkom koja se slučajno susrela s jednom sestrom Družbe Kćeri Božje ljubavi, pa je i svojoj kćerki predložila tu Družbu. Sestru Marijanu u Družbi je najviše oduševilo to koliko su sestre otvorene jedna prema drugoj, i koliko je vidljiva među njima ljubav Božja koju trebaju činiti vidljivom u svijetu.

Don Zdenko Dundović: Vjera u Boga davala je Škabrnjanima snagu u zacjeljivanju tuge i žalosti

'Imamo sigurnost u Isusu Kristu' – ističe don Zdenko Dundović, škabrnjski župnik od 2001. do 2005. godine. Za to je vrijeme na mjestu stare župne crkve Uznesenja BDM, koju su četnici do temelja srušili 28. siječnja 1992., izgrađena i posvećena nova crkva. Prisjećajući se toga vremena ističe da vjera u Boga davala snagu ljudima u Škabrnji u zacjeljivanju tuge i žalosti. Danas je ravnatelj Teološko-katehetskog odjela na Sveučilištu u Zadru i predsjednik Društva za povjesnicu 'Zmajević' Zadarske nadbiskupije.

Preč. Marijan Jelenić - desetljećima čuvar najveće zbirke sakralne umjetnosti u Istri

Iza preč. Marijana Jelenića je 60 godina svećeničkog života i rada koji je obilježen obnovama crkava Vodnjaštine, obnovama, čuvanjem i predstavljanjem 300 relikvija svetaca koje su pohranjene u crkvi sv. Blaža u Vodnjanu, promicanjem štovanja sv. Blaža i sv. Foške te zauzetošću u pastoralu turizma. Na temelju svoga bogatog svećeničkog života ističe da je zadaća Crkve danas sačuvati fenomen ljudskoga života.

Sestra M. Ramona Schneider: Poziv na ljubav u izvorištu poziva!

Sestra M. Ramona Schneider članica je Shoenstattskih Marijinih sestara. Poziv je doživjela tijekom klanjanja pred Presvetim, a u Hrvatskoj djeluje u okviru Hrvatske schoenstattske obitelji. Radi s bračnim parovima i s djevojkama.

Fra Tino Labrović: Hvala ti Bože što sve tako lijepo posložiš!

Svećenički hod započeo je u svetištu Gospe Sinjske, a sada je župnik u župi i samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu. Na primjedbu da je kasnije zvanje voli naglasiti da je poziv bio na vrijeme, ali je odaziv kasnio. Iako potječe iz alkarske obitelji nikada se nije vidio u tome premda je veliki zaljubljenik u alku.

S. Veronika Ćibarić: Budimo jedni drugima misionari – prenositelji Radosne vijesti u malim svakodnevnim stvarima!

Misionari su na Salomonskim Otocima ljudima svojevrsno utočište – svjedoči s. Veronika Ćibarić koja četiri godine djeluje na jugu Pacifika. Uz radosti misijskog djelovanja upozorava i na onu tužnu stranu – veliko siromaštvo. Sestre milosrdnice u misijama djeluju u duhu vinkovske karizme: skrbe o bolesnima, pomažu siromašnima, omogućuju djeci edukaciju.

Mons. Ivica Pervan: Ne smijemo se pokolebati, nego moliti Božju providnost i zagovor Blažene Djevice Marije!

Mons. Ivica Pervan, svećenik Dubrovačke biskupije, ove je godine imenovan Generalnim vikarom i rektorom zborne crkve sv. Vlaha u Dubrovniku. Iza njega je 50 godina života i gotovo 25 godina aktivnog življenja svećeništva, ispunjenih raznim službama u biskupiji, što ga čini ne samo zrelim svećenikom nego i dobrim poznavateljem života Crkve na jugu Hrvatske.

Preč. Željko Staver: Njegujmo dar prihvaćanja drugih jer bez njih ne možemo živjeti

Preč. Željko Staver, kanonik pokorničar pulskog Stolnog kaptola sv. Tome apostola, skoro je tri desetljeća vodio katedralnu župu u Puli. Svojim smirenim uglađenim manirima izgradio je korektan odnos s predstavnicima vojnih i civilnih gradskih vlasti, s predstavnicima i vjernicima drugih vjeroispovijesti, što je doprinijelo i njegovom pastoralnom djelovanju.

S. Ivanka Darojković: Bog na čudesan način, unatoč svim poteškoćama, nađe načina da svakome pokaže njegov put

Odrastajući uz Gospino svetište u Letnici s. Ivanka Darojković doživjela je iskustvo zajedništva i pripadnosti te zavoljela svoju župnu zajednicu. Kao vjeroučiteljica ističe da je važno da djeca budu uključena u život svoje župne zajednice kako bi osjetila kako župa diše. Ova članica Družbe sestara služavki Kristovih ostala je vjerna svoje pozivu unatoč svim iskušenjima, a za to je Gospi Letničkoj njezin otac zahvalio hodočasteći pješice 900 kilometara.

1 2 3 13
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja