Budi dio naše mreže

Ključna riječ: muskarci-mole

Više od tri stotine muškaraca u Zagrebu molilo za velike nakane Crkve i domovine!

Svjetsku molitvu krunice, na čast Blažene Djevice Marije od svete Krunice, 8. listopada mole muškarci u više od stotinu gradova u 30 zemalja diljem svijeta. U Hrvatskoj je molitva održana u pet gradova, Splitu, Metkoviću, Slavonskom Brodu, Vinkovcima i Zagrebu, gdje se na Trgu bana Jelačića okupilo oko tri stotine muškaraca.

Što je muškarac bez krunice?

Inicijativa ‘Što je muškarac bez krunice?’ inicijativa je koja potiče sve muškarce na molitvu krunice, a provodi se dva puta godišnje, u Gospinim mjesecima, svibnju i listopadu.

Na Dan neovisnosti "Muževi katolici" pozivaju na misu i molitvu krunice za domovinu

Molit će se na Dan neovisnosti. A Hrvati su još uvijek ovisni, i to o raznim grijesima. Zbog toga i cijeli narod ispašta. Stoga su na inicijativu udruge "Muževi katolici" odlučili otići na misu, zamoliti Boga za oproštenje, dati zadovoljštinu za sve teške grijehe koji se čine u domovini, a nakon mise otići u procesiji do Markova trga, gdje će izmoliti krunicu.

BELI MANASTIR Još jedan primjer javne molitve krunice za muškarce

Vremena u kojima smo s krunicom u ruci i na usnama zamišljali samo naše majke i bake, odavno su iza nas. Iz Hrvatske i svijeta neprestano stižu vijesti o vjeri muškaraca koji se svoju privrženost Nebeskoj Majci i njezinom Sinu ne ustručavaju posvjedočiti i javno. Najnoviji primjer takvog svjedočenja dolazi iz Belog Manastira.

NOVO DOBA Muškarci sve više snagu pronalaze u molitvi krunice

U vremenu koje nam nameće sliku modernog muškarca lišenog svoje muškosti, muževnosti, duhovne jakosti i očinske uloge u društvu, donosimo vam primjer Poljske u kojoj se muška snaga očituje u molitvi. U srcu Varšave se, naime, već godinu dana na stotine muškaraca svake prve subote u mjesecu okuplja u molitvi krunice.

U vremenu krize muževnosti, više od 700 muškaraca iskazalo odanost Crkvi i molitvi u Zadru

Treća konferencija Exitus bratstva, inicijative u Crkvi koja u intenzivno molitveno i sakramentalno zajedništvo te bratski apostolat okuplja više od 700 muškaraca iz cijele Hrvatske, održana je u subotu u Zadru. Susret je počeo misnim slavljem koje je u katedrali sv. Stošije predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nadbiskup je pohodio 70 sudionika te konferencije i poslijepodne na njihovom susretu u dvorani sjemeništa 'Zmajević' u Zadru.

Stotinu muškaraca zajedno mole krunicu? Moguće je!

U medijima se najčešće prikazuju dva tipa muškaraca: “zločinac, krkan i ženskar”, a s druge strane tu je “naivna dobričina i papučar kojeg nitko ne šljivi”. Kako je rekao don Damir Stojić, najčešći pozitivci u filmovima i serijama su feminizirani muškarci, pa i homoseksualci. Ova medijska slika muškarca pridonosi svojevrsnoj krizi, rekao je.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja