Budi dio naše mreže

Inicijativa "Što je muškarac bez krunice?", koja se provodi dvaput godišnje, poziva muškarce da se odvaže i mole krunicu kroz mjesec listopad.

/ bg

Cilj inicijative jest na temelju izazova (#krunicachallenge) potaknuti muškarce na svakodnevnu molitvu krunice, kroz cijelu godinu, kao i na pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji kako bi se krunica napokon vratila gdje i pripada – u obitelji,  piše portal “Muževni budite“.

Svakoga dana objavljivat će se i poticajne misli o Mariji, molitvi i krunici kako bismo još više uronili u samu marijansku pobožnost, ali i u plodove koje ona donosi.

O plodovima učestale molitve krunice govorili su i pisali mnogi svećenici, pape, ali i laici. Slijedi izbor nekoliko citata o molitvi krunice.

Krunica je najljepša i najbogatija milostima od svih molitvi; to je molitva koja najviše dira Srce Majke Božje… I ako želite da mir prevlada u vašim domovima onda molite obiteljsku krunicu. (sv. Pio X.)

Idite prema Gospi. Ljubite je! Uvijek molite krunicu. Izmolite je dobro. Molite je što češće možete. Budite duše molitve. Nikada se ne umarajte od molitve, ona vam je najpotrebnija. Molitva potresa Božje srce, po njoj dobivate potrebne milosti. (sv. Padre Pio)

Nitko ne može živjeti konstantno u grijehu, a istodobno moliti krunicu. Ili će odustati od grijeha ili će odustati od krunice. (biskup Hugh Doyle)

Sveta krunica je snažno oružje. Koristi je s pouzdanjem i bit ćeš zapanjen rezultatima. (sv. Josemaria Escriva)

Krunica je najizvrsniji oblik molitve i najefikasnije sredstvo za postizanje vječnog života. To je lijek za sva naša zla, korijen svih naših blagoslova. Ne postoji izvrsniji način molitve. (papa Lav XIII.)

Ako biste željeli moliti krunicu, a ne znate kako, upute pročitajte ovdje.

Foto: muzevnibudite.com

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja