Budi dio naše mreže

Molit će se na Dan neovisnosti. A Hrvati su još uvijek ovisni, i to o raznim grijesima. Zbog toga i cijeli narod ispašta. Stoga su na inicijativu udruge "Muževi katolici" odlučili otići na misu, zamoliti Boga za oproštenje, dati zadovoljštinu za sve teške grijehe koji se čine u domovini, a nakon mise otići u procesiji do Markova trga, gdje će izmoliti krunicu.

/ Marija Pandžić

Neformalna udruga (bratstvo) Muževi Katolici poziva na molitvu krunice za domovinu koja će se održati na Dan neovisnosti 8. listopada na Trgu sv. Marka u Zagrebu u 11.15 sati. Cijeli program započinje svetom misom u 10 sati u Zagrebačkoj katedrali koju će predvoditi rektor katedrale mr. Josip Kuhtić, nakon čega će uslijediti procesija s kipom Gospe Fatimske preko Trga bana Jelačića, Radićeve ulice, Kamenitih vrata do Trga sv. Marka.

Odlučili smo otići na misu, zamoliti Boga za oproštenje, dati zadovoljštinu za sve teške grijehe koji se čine u našoj domovini, a nakon mise otići ćemo u procesiji do Markova trga, gdje ćemo izmoliti svetu krunicu

U razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu voditelj udruge u nastajanju Veseljko Kralj je istaknuo kako smatra, iako se taj dan slavi Dan neovisnosti, u Hrvatskoj smo još uvijek ovisni, a trebali bismo biti ovisni samo o Bogu.

“Naša je domovina ovisna o gatarama, vračarama, spominjanju Božjeg imena uzalud, o kupovanju nedjeljom, o ubojstvima, osobito o ubijanju nerođene djece, o bludničenju, lažima, krađama, lopovluku, varanju… Smatramo kako zbog tih grijeha postoji kolektivna krivnja te da cijeli narod zbog toga ispašta. Stoga smo odlučili otići na misu, zamoliti Boga za oproštenje, dati zadovoljštinu za sve teške grijehe koji se čine u našoj domovini, a nakon mise otići ćemo u procesiji do Markova trga, gdje ćemo izmoliti svetu krunicu”, nadodao je.

Kralj je istaknuo kako smo u Domovinskom ratu imali vidljivog neprijatelja protiv kojeg smo se borili oružjem i pobijedili ga, no danas se borimo protiv nevidljivog neprijatelja kakav je opisan u Poslanici Efežanima, a protiv kojega se ne možemo boriti puškama, bombama i granatama, nego čistim srcem, krunicom, misom, klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Muškarci su pozvani odazvati se Bogu i boriti pod Kristovom zastavom. Ako smo jednom branili domovinu, gdje sam i sam sudjelovao, sada smo pozvani duhovno se boriti

“Molitva je danas naše oružje. Svi smo dostojni toga poziva i sve nas Bog poziva da se uključimo u ovu inicijativu”, nadodao je Kralj.

Čini se kako mjesta u crkvama, uz žene i bake, zauzimaju i muškarci?

“Upravo zahvaljujući molitvi tih žena i baka, mi muškarci smo blagoslovljeni i to ima veliku vrijednost za naš narod. Moramo podsjetiti kako nas sv. Pavao uči da su muškarci glava obitelji i to i u duhovnom smislu. Muškarci su pozvani odazvati se Bogu i boriti pod Kristovom zastavom. Ako smo jednom branili domovinu, gdje sam i sam sudjelovao, sada smo pozvani duhovno se boriti”, poručio je naš sugovornik.

Kralj je naglasio kako je zanimljivo kad se muškarac obrati, onda ga u većini slučajeva cijela obitelj ga slijedi i krene na misu.

“Nama kao budućoj udruzi ‘Muževi katolici’ je cilj evangelizirati muškarce i poticati ih na molitvu i obraćenje.  Na srcu nam je da zaštitimo žene i ukinemo rad nedjeljom. Želimo prvo zaštititi život djece, tako da potičemo na zabranu pobačaja”, naglasio je Kralj.

Kako je rekao, Sveti Duh djeluje po cijeloj Hrvatskoj te se muškarci okupljaju na molitvu.

“Ako i otac i majka čine loše, to će se odraziti na djecu kao i ako činimo dobro. To će se sve odraziti na njih. Duh Sveti puše, a Bog će učiniti svoje”, poručio je Veseljko Kralj.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja