Budi dio naše mreže

Na 100. obljetnicu smrti Franje Marta, jednoga od fatimskih vidjelaca, župa u Fatimi pokrenula je svjetski projekt "Mater Fatima", globalnu molitvenu inicijativu za mir u svijetu.

/ Hrvoje Josip Bišćan

Sudionici okupljeni u župnoj crkvi u Fatimi sudjelovali su 4. travnja, od 21 do 22 sata, u euharistijskom klanjanju i molitvi krunice na desetak svjetskih jezika. Nakane su bile za svijet, Svetoga Oca i prestanak pobačaja, za obraćenje grešnika, čin naknade za uvrjede koje se nanose Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrešnom Srcu Marijinu, da prestanu zablude koje su proizašle iz Rusije i da se Rusija obrati te za duše u čistilištu. Na kraju je učinjena posveta Rusije i cijeloga svijeta Bezgrešnom Srcu Marijinu, i to molitvom sv. Ljudevita Montforskog.

Tih sat vremena u Fatimu se izravno uključio i Hrvatski katolički radio, a preko nas i Radio postaja MIR Međugorje, Radio Marija Hrvatske, Radio Marija Bistrica i Laudato TV. To je ovaj prijenos učinilo jedinstvenim po povezivanju slušatelja hrvatskoga jezičnog područja s Gospinim svetištem koje u molitvi želi ujediniti što više kršćana diljem svijeta.

U isto vrijeme molilo se u više od 70 svetišta u pedesetak država diljem svijeta, primjerice Lourdesu, Nazaretu, Krakowu, Guadalupe, na Kubi i uMeđugorju, kao i u brojnim hrvatskim župama. Prema podacima organizatora, izravan prijenos ostvaren je putem stotinjak medija, radija i televizija te društvenih mreža. Na kraju prijenosa župnik Hector najavio je sličnu inicijativu i 2020. godine, kada se obilježava 100. obljetnica smrti druge fatimske vidjelice, sv. Jacinte Marto.

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja