Budi dio naše mreže

Portugalska i Španjolska biskupska konferencija, zajedno s brojnim biskupskim konferencijama svijeta, pozivaju na zajedničku molitvu krunice za zaustavljanje pandemije koronavirusa koja će biti predvođena u srijedu 25. ožujka na svetkovinu Navještenja Gospodinova u 19:30 po hrvatskom vremenu iz Svetišta Gospe Fatimske u Portugalu.

/ Tihana Semijalac

Projekt ‘Mater Fatima’ odlučio je podržati inicijativu portugalskih i španjolskih biskupa za zaustavljanje pandemije koronavirusa te će se putem kanala duhovnog projekta Mater Fatima(www.materfatima.org, Instagram, Facebook, Twitter, Youtube, aplikacije za mobitel: App. MaterFatima.Live, @MaterFatima) uživo moći pratiti i sudjelovati na Blagovijest 25. ožujka u 19:30 sati po hrvatskom vremenu u molitvi krunice iz fatimskog svetišta.

Vijest nam je stigla preko koordinatora projekta ‘Mater Fatima’ u Hrvatskoj dr. Franka Ćorića koji ukazuje na poziv oca Héctora Ramíreza, kapelana Svetišta u Fatimi za španjolsku jezičnu zajednicu i međunarodnog voditelja projekta ‘Mater Fatima’. On je, naime, pozvao sve vjernike da se ponovno ujedine u molitvi krunice na dan kada je Marija izrekla svoj ‘Da’ Gospodinu ovim riječima:

“Želim uputiti poziv cijelome svijetu da se još jednom ujedinimo u molitvi iz Fatime, na inicijativu portugalskih i španjolskih biskupa. 25. ožujka, na dan Navještenja Gospodinova, u večernjim satima molit će se sveta krunica iz Svetišta Gospe Fatimske – molit ćemo za svijet, za završetak drame koju proživljavamo zbog virusa COVID-19. Želim da ova poruka stigne do svakog srca; poslao sam je svima koji su bili povezani u projektu ‘Mater Fatima’. Želimo se, stoga, ujediniti s čitavom Katoličkom crkvom u ovoj molitvi krunice Gospi Fatimskoj, Kraljici krunice. Nakon molitve krunice obnovit ćemo posvetu Portugala Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrešnom Srcu Marijinu, a vjerujem da u ovoj pobožnosti mogu i svi ostali iskoristiti priliku za vlastitu posvetu. Želimo svi zajedno zamoliti ova dva Srca koja nas toliko ljube da posreduju i zauzmu se za nas, da nam pomognu i pokažu milosrđe koje nam je toliko potrebno.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja