Budi dio naše mreže

Ključna riječ: marijanska-svetista

Misna slavlja na Veliku Gospu u marijanskim svetištima diljem Hrvatske

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo – Veliku Gospu, mnogi će vjernici hodočastiti u neko od brojnih hrvatskih marijanskih svetišta. Donosimo raspored misa koje će biti slavljene na samu svetkovinu diljem Lijepe Naše u nekim svetištima i crkvama u koja hodočasnici tradicionalno odlaze.

Hrvatska marijanska svetišta na novim poštanskim markama

Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 7. lipnja nove prigodne poštanske marke „Hrvatska marijanska svetišta“. Ovogodišnja serija sastoji se od četiriju maraka s motivima umjetnina i svetišta u Remetama i Trsatu. Marke posvećene svetištu u Remetama prikazuju crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i čudotvorni kip „Majke Božje Zagovornice Hrvatske“, a marke posvećene svetištu na Trsatu prikazuju svetište Majke Božje Trsatske i čudotvornu sliku „Majke milosti“.

"Vodič marijanskom Hrvatskom" - prikaz 107 marijanskih svetišta i crkvi širom Crkve u Hrvata

U vremenu uoči svetkovine Velike Gospe, rado vas podsjećamo da postoji knjiga koja ukratko predstavlja stotinu i sedam marijanskih svetišta i crkvi širom Crkve u Hrvata, pa i malo šire. O "Vodiču marijanskom Hrvatskom" za HKM govori njegov autor, višegodišnji urednik časopisa za marijanske teme "Marija" i franjevac Provincije Presvetog Otkupitelja fra Petar Lubina.

Naši svećenici su spremni ginuti za nas!

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu i ove godine organizira zavjetno hodočašće, ali u izmijenjenom obliku. Naime, zbog koronavirusa ove godine neće moći sudjelovati hodočasnici, nego će samo duhovnici Bratovštine od 5. do 14. kolovoza 2020. istovremeno, u osam ruta, proći svih 1700 kilometara, čime će i ove godine biti obuhvaćena gotovo sva marijanska svetišta u Hrvatskoj i Međugorje u BiH. Ovogodišnje hodočašće su u Aktualnom HKR-a predstavili jedan od duhovnika Bratovštine i župnik župe Srca Isusova u Zagrebu p. Ivan Matić i koordinatorica hodočašća Terezija Klaić.

Pogledajte raspored misa na svetkovinu Velike Gospe diljem Lijepe Naše

Na dan svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, odnosno Velike Gospe, mnogi će se vjernici uputiti na misu u obližnje marijansko svetište kako bi odali počast Majci Božjoj. Donosimo raspored misa koje će biti održane na svetkovinu Velike Gospe diljem Lijepe Naše u većim marijanskim svetištima u koja hodočasnici tradicionalno odlaze.

Za Veliku Gospu hodočastite u "hrvatski Lurd"

Svetište Gospe Ilačke poznato je po "Gospinoj vodici". Bio je to prvi izvor u svijetu koji je provreo sedam godina nakon Lurda, a do danas nije presušio. Zato se ovo svetište često naziva i "Srijemski Lurd".

VELIKA GOSPA Posjetite marijanska svetišta zadarskoga područja

Hrvatska obiluje brojnim marijanskim svetištima - ima ih većih i manjih, više i manje poznatih. Svetišta „Gospa od Zečeva”, „Gospa od Staroga grada”, „Gospa Maslinska” i „Gospa od Zdravlja” smjestili su se na području Zadarske nadbiskupije. Ususret svetkovini Velike Gospe upoznajte ova drevna marijanska svetišta.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja