Budi dio naše mreže

Peking se priprema za marijanski mjesec svibanj. Nakon što su vrata svetišta, crkava i kapela godinama bila zatvorena zbog korona virusa, sada su ponovno otvorena za vjernike. U znaku marijanske pobožnosti organiziraju se hodočašća, molitve krunice, pobožnosti, procesije i dobrotvorne aktivnosti.

/ ab

Marijansko svetište Housangyu na periferiji Pekinga popularno je mjesto marijanskog štovanja lokalnih katolika. Očekuje se veliki priljev hodočasnika tijekom cijelog marijanskog mjeseca svibnja,izvijestio je Vatican News.

U Šangaju se također pripremaju za prihvat brojnih hodočasnika i vjernika koji žele posjetiti baziliku Gospe od Sheshana. U tom se nacionalnom svetištu Blažena Djevica Marija kao zaštitnica bazilike časti pod naslovom Marija Pomoćnica.

Očekuje se veliki priljev hodočasnika tijekom cijelog marijanskog mjeseca svibnja.

Biskupijski ured za hodočašća objavio je vodič za nesmetano odvijanje hodočašća. Kao što je uobičajeno na svim javnim mjestima u Kini, i ovdje se koriste nove digitalne tehnologije: za pristup svetištu potrebna je rezervacija i registracija putem digitalnog QR koda (s osobnom iskaznicom).

Biskupija je na mrežnoj stranici sheshan.missa.cloud objavila obrazac te QR kod za preuzimanje. Na stranicama biskupije navedena su i vremena misa te kontakti svećenika odgovornih za organizaciju hodočašća, izvijestila je vatikanska misijska agencija Fides.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja