Budi dio naše mreže

Ključna riječ: klanjanje-pred-presvetim

U Presvetome ćeš pronaći izvor ljubavi

J.R.R Tolkien, engleski autor dvadesetog stoljeća najpoznatiji po svom remek-djelu Gospodar prstenova, u pismu je napisao jednom od svojih sinova: „Iz tame svog života, toliko frustriran, pred vas sam stavio onu veliku stvar koju treba voljeti na zemlji: Presveti Sakrament. . . . Tamo ćete pronaći romantiku, slavu, čast, vjernost i pravi izvor svih svojih ljubavi na zemlji."

Klanjanje - "himan tišine" Bogu

Obožavanjem se predaje i žrtvuje sebe, svoju slavu, samodostatnost. No to je lažna i nedosljedna slava i oslobođenje je za čovjeka kad je se riješi. Obožavanjem se postaje „autentičnim“ u najdubljem smislu te riječi. U klanjanju se objavljuje povratak svih stvari Bogu.

Radio za UN, zaređen za svećenika u 58. godini, a danas je misionar Presvetog Sakramenta

Pater Justo Lofeudo iz Argentine, promotor danonoćnog klanjanja, ovih dana boravi u Hrvatskoj. Nakon pomoći i savjeta oko otvaranja domaćih kapelica danonoćnog klanjanja koje imamo u Rijeci, Crikvenici i Dubrovniku, pater je pozvan u Split gdje su se vjernici oduševili idejom za otvaranjem ovakve kapelice u njihovom gradu. Pater Justo putuje svijetom, njegova je misija otvaranje kapelica u kojima se preobražavaju životi vjernika. Nekoliko je puta posjetio Hrvatsku, a ovaj boravak u Rijeci i u Splitu iskoristio je za posjet prijateljima i tom je prilikom za Hrvatsku Katoličku Mrežu progovorio o svom neobičnom pozivu.

SKAC PALMA Bazilika koja i noću okuplja mlade

"Najveća mi je radost što imam priliku u bilo koje doba noći pokloniti se Presvetom Oltarskom Sakramentu. Bazilika koja na tjednoj razini okuplja mnoštvo mladih ljudi koji žele duhovno napredovati u svojem životu, sada će biti otvorena za grad Zagreb i tijekom cijele noći", istaknula je za Hrvatsku katoličku mrežu koordinatorica volontera Vesna Sabo.

Dubrovnik otvara vrata crkve sv. Josipa za Trajno euharistijsko klanjanje

Svečani početak Trajnog euharistijskog klanjanja koje će se danju i noću odvijati u crkvi sv. Josipa (Ulica od Puča) u Dubrovniku započinje na blagdan Gospe Lurdske, 11. veljače. Za Hrvatsku katoličku mrežu o ovoj inicijativi govorila je glavna koordinatorica projekta Nada Burum.

BOTINEC Svakodnevna proslava živog Boga

Iz godine u godinu osjeti se porast broja vjernika, a jedan od pokazatelja su pričesti kojih je po nekoliko tisuća godišnje više unazad 4-5 godina otkad su mladi počeli intenzivnije živjeti svoj odnos s Bogom i dolaziti na svetu misu izazvani mirnim poticajem da su 'duhovno neuhranjeni'.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja