Budi dio naše mreže

Ključna riječ: klanjanje-pred-presvetim

Zahvalimo Mu na daru svete pričesti

U Presvetom Sakramentu Krist prigušuje sjaj svoje vječne slave skrivajući svoju prisutnost. Pa ipak, kakav je privlačan taj dugotrajni sjaj ove komunikacije čistoj duši! Božja dobrota u svoj svojoj besprijekornoj ljepoti nije skrivena od stvorenja. To je sve što duša treba da se s posebnom snagom i uvjerljivošću uvjeri da nas jedna sveta pričest može učiniti svecima.

Kada će to biti, Gospodine?

Ako Isusa sada prepoznamo u gladnom i žednom, strancu i golom, bolesnom i zatvorenom, On će nas na Sudnjem danu prepoznati kao baštinike Njegovog kraljevstva.

Trajnom euharistijskom klanjanju odsad se možete pridružiti i u Vinkovcima!

Na spomendan Blažene Djevice Marije od krunice, Trajno euharistijsko klanjanje počet će i u kapeli uz crkvu sv. Vinka Pallottija u Vinkovcima. Trajno klanjanje ima dvije karakteristike: molitva u tišini i neprestano otvorena kapela u kojoj se svakoga sata izmjenjuju registrirani klanjatelji, ali je otvorena svima.

U Presvetome ćeš pronaći izvor ljubavi

J.R.R Tolkien, engleski autor dvadesetog stoljeća najpoznatiji po svom remek-djelu Gospodar prstenova, u pismu je napisao jednom od svojih sinova: „Iz tame svog života, toliko frustriran, pred vas sam stavio onu veliku stvar koju treba voljeti na zemlji: Presveti Sakrament. . . . Tamo ćete pronaći romantiku, slavu, čast, vjernost i pravi izvor svih svojih ljubavi na zemlji."

Klanjanje - "himan tišine" Bogu

Obožavanjem se predaje i žrtvuje sebe, svoju slavu, samodostatnost. No to je lažna i nedosljedna slava i oslobođenje je za čovjeka kad je se riješi. Obožavanjem se postaje „autentičnim“ u najdubljem smislu te riječi. U klanjanju se objavljuje povratak svih stvari Bogu.

Radio za UN, zaređen za svećenika u 58. godini, a danas je misionar Presvetog Sakramenta

Pater Justo Lofeudo iz Argentine, promotor danonoćnog klanjanja, ovih dana boravi u Hrvatskoj. Nakon pomoći i savjeta oko otvaranja domaćih kapelica danonoćnog klanjanja koje imamo u Rijeci, Crikvenici i Dubrovniku, pater je pozvan u Split gdje su se vjernici oduševili idejom za otvaranjem ovakve kapelice u njihovom gradu. Pater Justo putuje svijetom, njegova je misija otvaranje kapelica u kojima se preobražavaju životi vjernika. Nekoliko je puta posjetio Hrvatsku, a ovaj boravak u Rijeci i u Splitu iskoristio je za posjet prijateljima i tom je prilikom za Hrvatsku Katoličku Mrežu progovorio o svom neobičnom pozivu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja