Budi dio naše mreže

Ključna riječ: kardinal-kuharic

Bista sv. Ivana Pavla II. uskoro dolazi na krašićki trg

Kiparsko oblikovanje, odnosno modeliranje u glini, biste sv. Ivana Pavla II. dovršeno je prošlog tjedna. Tim su povodom predstavnici Općine Krašić, naručitelja biste, obišli atelje akademskog kipara Tomislava Kršnjavog.

Pismo fra Ante Antića kardinalu Franji Kuhariću

Treća vaša dužnost: neustrašivi branitelj čuvar Božje objave, svete vjere, svete Crkve, duša i čovječjih prava i dužnosti. Za sve vam treba nauk, Božje prosvjetljenje, duh svete molitve, darovi Duha Svetoga, posebno mudrost, jakost i znanje.

Dvadeseta obljetnica smrti sluge Božjega kardinala Franje Kuharića

U povodu dvadesete obljetnice smrti sluge Božjega kardinala Franje Kuharića zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će euharistijsko slavlje u petak 11. ožujka u 18.30 sati u župnoj crkvi Sv. Ivana Apostola i Evanđelista u novozagrebačkog naselju Utrina, najavio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Ususret 20. obljetnici smrti sluge Božjega kardinala Franje Kuharića

Prigodom 20. obljetnice smrti sluge Božjega kardinala Franje Kuharića, koji je preminuo 11. ožujka 2002. godine, prenosimo govor njegova nasljednika zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, kojega je izrekao na sprovodnoj misi za blagopokojnog kardinala Kuharića 14. ožujka 2002. godine.

Molitva sv. Josipu za Domovinu

Povodom tridesete obljetnice priznanja Republike Hrvatske od strane Svete Stolice izmolite molitvu za Domovinu zagrebačkoga nadbiskupa i kardinala Franje Kuharića, koju je 19. ožujka 1988. molio u Svetištu sv. Josipa u Karlovcu.

Propovijed kardinala Kuharića koja je probudila savjest mnogih!

Prije točno trideset godina zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić u Petrinji je, na blagdan sv. Lovre, zaštitnika toga grada, izrekao propovijed koja je snažno utjecala na sve hrvatske branitelje, ali i na sav narod. Govorio je o načelima i opraštanju. Ovdje izdvajamo najsnažniji dio:

Remetskoj Gospi, Majci i Najvjernijoj odvjetnici Hrvatske, pješačio je kardinal Franjo Kuharić s Kaptola

"Nadbiskup Franjo Kuharić nikad se nije umarao tako da je na Veliku Gospu prije podne slavio svečanu svetu misu u Mariji Bistrici, gdje je i homiliju izrekao, ostao tamo na objedu, potom se vratio na Kaptol da bi došao ovdje u pola šest poslije podne i u osamnaest sati predvodio svečanu svetu misu ovdje na otvorenom u našem vrtu. Tu bi ponovo izrekao drugu homiliju. Dakle, nije on ponavljao ono s Marije Bistrice. Uvijek se pripremao Marija Bistrica – Remete."

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja