Budi dio naše mreže

Treća vaša dužnost: neustrašivi branitelj čuvar Božje objave, svete vjere, svete Crkve, duša i čovječjih prava i dužnosti. Za sve vam treba nauk, Božje prosvjetljenje, duh svete molitve, darovi Duha Svetoga, posebno mudrost, jakost i znanje.

/ im

In Nomine Domini!

Dragi Preuzvišeni Gospodine, kad ste po prevelikoj milosti i ljubavi postali nasljednik sv. Apostola dozvolite mi da vam po milosti Božjoj upravim dvije riječi za vaš duhovni napredak i za vašu apostolsku svetost. Molim vas u Gospodinu, ponizite se pouzdano i sa potpunim pouzdanjem u ruke Božje. Slijedite svoj božanski poziv. Uvršteni ste, uvedeni ste u sveti zbor Apostola, postali ste novi čovjek, drugi Krist, nosilac božanskih prava i moći s nebeskim ključevima. Vi ste ovo već po svećeničkom redu. Sada po biskupskoj posvećenosti vi stupate u novi, veći kontakt, jedinstvo s Vječnom Riječju, dobivate uzvišenije privilegije i dužni ste, pozvani ste na veću svetost i jedinstvo s vrhovnim Pastirom, Glavom svete Crkve.

Vaša će trajna vježba biti: hodati, živjeti u nazočnosti Kristovoj.

Prva vaša dužnost bit će u dubokoj poniznosti, u neograničenom pouzdanju, u svetom potpunom predanju truditi se, nastojati, težiti za savršenim, jedinstvo sa svojim božanskim Učiteljem, da više ne živite vi nego On u vama. Vaša će trajna vježba biti: hodati, živjeti u nazočnosti Kristovoj. U svetoj vjeri ga gledati, koliko Duh Sveti dade s Njime živjeti, raditi, trpjeti, svagdje nastupati u svetoj vjeri, u ljubavi nastojati da ga nasljedujete i dostignete do punine mjere njegove.

Druga vaša dužnost: ozbiljno, temeljito provođenje duhovnog života: Kristu sam sličan po svojim biskupskim krepostima, teološke, stožerne kreposti svrhunaravni apostolski odnosi prema mojim crkvenim poglavarima, prema braći svećenicima, prema vjernicima. Križ na mojim prsima znači: ljubav, herojska strpljivost, herojsko primanje i nošenje križa, muke, poniženja, trpljenja i smrti Spasitelja Isusa. Nadopunjam – “I tako u mom tijelu nadopunjujem što nedostaje Kristovim mukama – za njegovo tijelo koje je Crkva. (Kol 1, 24)”.

Križ na mojim prsima znači: ljubav, herojska strpljivost, herojsko primanje i nošenje križa, muke, poniženja, trpljenja i smrti Spasitelja Isusa.

Vi ste i dosada kao svećenik – župnik vodili svoj duhovni život. Taj je život sada više unutarnji život Kristova apostola, koga je Krist odabrao za svoga kolegu, prijatelja, brata, komu je sve povjerio i učinio ga odgovornim za svoju Kuću i sve što je u njoj.

Treća vaša dužnost: neustrašivi branitelj čuvar Božje objave, svete vjere, svete Crkve, duša i čovječjih prava i dužnosti. Za sve vam treba nauk, Božje prosvjetljenje, duh svete molitve, darovi Duha Svetoga, posebno mudrost, jakost i znanje.

Posebno ljubite Mariju. Recite joj: Po volji Božjoj, u Duhu Svetome idem na svoju apostolsku službu i dužnost, ako ćeš i ti sa mnom, moja nebeska Majko Marijo!

Četvrta vaša dužnost, molitveni, kontemplativni život koji živi u vjeri, od vjere, za vjeru i iz punine srca i duše govori i uči. Posebno ljubite Mariju. Recite joj: Po volji Božjoj, u Duhu Svetome idem na svoju apostolsku službu i dužnost, ako ćeš i ti sa mnom, moja nebeska Majko Marijo!

Dok vam sve ovo želim i za vas molim, ponizno molim vaš sveti blagoslov, vašeg biskupskog dostojanstva nevrijedni sluga, fra Ante Antić.

Izvor: Otac Ante Antić

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja