Budi dio naše mreže

Ključna riječ: izolacija

FRA MARIN KARAČIĆ Đavao nas želi izolirati i odvesti u samoću i tamu

"A đavao to upravo želi; izolirati nas i odvesti u samoću i tamu. Ako i počinimo neki grijeh onda nas uvjerava da se to događa samo nama te da nismo vrijedni druge šanse ni oprosta. Nemojte nasjedati na te zamke. Ne daj da ti crne misli oviju svakodnevicu, ne daj da ti se besmisao uvuče pod kožu i da ostaneš zarobljen u oblaku negativnosti", piše fra Marin Karačić.

Jeste li svjesni da je bio Uskrs? Znate li da je Bog živ ili ste ostali ravnodušni na vijest uskrsnuća?

"Jesmo li se pomakli s mrtve točke prvoga dana izolacije? Živimo li još uvijek u korizmenom vremenu koje je ostalo vremenom kušnje i odricanja ili smo spoznali da je bio Uskrs i da smo proslavili svetkovinu Isusova uskrsnuća, Nedjelju Božjeg milosrđa. Znamo li da je Bog živ među nama, da se ukazuje svojim apostolima ili smo ostali ravnodušni na takvu vijest?"

Kako pomiriti različite temperamente u četiri zida?

Može li nas boravak u kući u vremenu izolacije učiniti boljim ljudima? Bližnji nam je u ovim danima uistinu blizu, a u mnogim slučajevima čak i oni najpotrebitiji. Imamo izvrsnu priliku pokazati ljubav i razumijevanje, trebamo brzo oprostiti, zaboraviti stvari koje nas uznemiruju, prihvatiti razlike. To je ono što se od nas traži u ovoj izvanrednoj situaciji, a ujedno je i znak ljubavi prema našoj obitelji.

Iskoristimo ovo vrijeme izolacije za promišljanje o dubokim životnim pitanjima

Blaise Pascal rekao je da svi problem čovječanstva proizlaze iz čovjekove nemogućnosti da sjedi sam u tišini. Mons. Robert Barron, biskup Los Angelesa razmatra ovo geslo u kontekstu današnje krize. Možemo biti zgranuti i ljuti ovime što se događa sada, ali možda je bolje da se, poput Pascala, okrenemo ozbiljnim promišljanjima u tišini.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja