Budi dio naše mreže

Ključna riječ: isusovacka-sluzba-za-izbjeglice

"Lice Marijino u Rijeci": Izložba ususret proslavi Velike Gospe

Otvaranjem izložbe o Marijinom liku u umjetničkoj baštini Rijeke u ponedjeljak 10. kolovoza započinje proslava svetkovine Velike Gospe. "Lice Marijino u Rijeci" nastala je u suradnji najstarije gradske Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo i Katedre za umjetnost ranog novog vijeka Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Novi broj "Staza" dostupan u digitalnom obliku

Isusovačka služba za izbjeglice - JRS izdala je novi proljetni broj Staza, prvih izbjegličkih novina u Hrvatskoj. Novi broj nastao je u vremenu koje je svijet stavilo na veliki test solidarnosti, zajedništva i ustrajnosti. Pred nama su brojni izazovi, svijet kakav poznajemo mijenja se i možda više nikada neće biti isti. I ove Staze izraz su nadanja da će biti, nakon svega, barem malo bolji.

Danas nikoga ne smijemo ostaviti po strani

Isusovačka služba za izbjeglice nastavlja provoditi svoje projekte u novim okolnostima, služeći se inovatinim pristupom, online načinom komunikacije, održavajući tako svoju prisutnost i pružajući podršku osobama kojima služi, piše Vatican News.

Europa se ne treba bojati islamizacije, već se suočiti s dekristijanizacijom

Je li realan strah od gubitka Europe kakvu smo poznavali i jesu li kršćani naivni, a kršćanska solidarnost na kušnji te što nam je činiti i kako se ispravno postaviti prema fenomenu migracija, pitanja su na koja su sudionici tribine Hrvatskog katoličkog zbora MI pokušali ponuditi odgovor.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja