Budi dio naše mreže

Isusovačka služba za izbjeglice - JRS izdala je novi proljetni broj Staza, prvih izbjegličkih novina u Hrvatskoj. Novi broj nastao je u vremenu koje je svijet stavilo na veliki test solidarnosti, zajedništva i ustrajnosti. Pred nama su brojni izazovi, svijet kakav poznajemo mijenja se i možda više nikada neće biti isti. I ove Staze izraz su nadanja da će biti, nakon svega, barem malo bolji.

/ at

Isusovačka služba za izbjeglice – JRS izdala je novi, proljetni broj Staza, prvih izbjegličkih novina u Hrvatskoj. Novine su namjenjene kako samim izbjeglicama, tako i svim zainteresiranim građanima, a i ovo izdanje je višejezično, te se u njemu mogu pronaći tekstovi na hrvatskom, engleskom, arapskom i farsi jeziku. I ovim Stazama, kako poručuju iz uredništva, ponovno žele graditi mostove, spajati svjetove, s nadom u bolji svijet. One su plod rada Isusovačke službe za izbjeglice, odraz nada i dobrodošlice, partnerstava i novih prijateljstava te plodonosnih suradnji, prenosi Vatican News.

Naslovnica osmog broja “Staza”

Ove su Staze nastajale u turbulentnom razdoblju, u vremenu koje je svijet, Europu i Hrvatsku stavilo na veliki test – prije svega to je test solidarnosti, zajedništva i ustrajnosti. Ove su novine nastale u vremenu globalne pandemije virusa za koji ne znamo kako će i kada završiti. Tiskanje novina bilo je privremeno odgovđeno zbog razornog potresa koji je pogodio Zagreb, kao nikada u posljednjih 140 godina. Ipak – ovdje su pred vama – kao znak da svi zajedno ipak moramo nastaviti ići naprijed – stazama kojima sasvim sigurno neće biti lako kročiti, na kojima moramo čuvati jedni druge, kako bismo uspjeli. Pred nama su brojni izazovi, svijet kakav poznajemo mijenja se i možda više nikada neće biti isti. I ove Staze su izraz nadanja da će biti, nakon svega, barem malo bolji.

Suočena s nemogućnosti uobičajene distrubicije Staza, usred važećih epidemioloških preporuka, Isusovačka služba za izbjeglice je ovaj broj odlučila i digitalizirati (http://online.fliphtml5.com/uyfmy/uaoi/ ) te učiniti javno dostupnim, kako bi pronašli put do što većeg broja čitatelja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja