Budi dio naše mreže

Ključna riječ: gospa-od-zdravlja

Evo što nam govore apokrifi o Marijinom prikazanju

Sve su to samo pobožna i neutemeljena razmišljanja apokrifnih pisaca. Ipak, kao neka književna vrsta mogu imati neko značenje. Ono bi bilo u tome što se želi na izvanjski, osjetan način, opisati, dočarati onu stvarnost koja je nevidljiva, stvarnost da je Marija od prvoga časa svoga postojanja bila puna milosti, da je bila predodređena za dostojanstvo Bogomajke.

Proslava blagdana Gospe od Zdravlja

Blagdan Gospe od Zdravlja, kojoj su u krajevima negdašnje Mletačke Republike bile podignute brojne crkve, povezan je s događajem 1630. godine. Naime, na području Mletačke Republike harala je strašna kuga, koja je u samoj Veneciji pokosila 80 tisuća života i mletački se Senat tada obratio Gospi za pomoć. Učinjen je zavjet 21. studenog 1631. da će Gospi, ako prestane kuga, podići crkvu. Kuga je prestala, a zavjet je ispunjen. Ta tradicija nastavlja se do danas gdje se pogotovo u Dalmaciji slavi Gospa od Zdravlja.

Molitva Gospi od Zdravlja

Uz blagdan Gospe od Zdravlja kojeg slavimo 21. studenog, donosimo molitvu za zdravlje po zagovoru nebeske Majke.

Molitva Gospi od zdravlja i svetom Roku za obranu od opasnoga virusa

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić u pismu upućenom kleru i vjernicima Zadarske nadbiskupije pod naslovom „Molitvom i preventivom pred izazovom zaraze od koronavirusa“ pozvao je na molitvu Gospi od zdravlja i svetom Roku za obranu od opasnog virusa.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja